Caută
Close this search box.

Performanța Secolului în Franța a scos oamenii ca la Revoluție

Poate părea prea mult pentru unii, dar așa se întâmplă. Cucerirea titlului mondial la fotbal este considerată de foarte mulți francezi performanța secolului. Asta cel puțin până acum, în 2018, în țara lui Michel Platini și a lui Antoine Griezmann. Franța a mai bifat acest succes exact cu 20 de ani în urmă, în 1998, pe când antrenorul de azi, Didier Deschamps, era căpitanul celor supranumiți ”Les Bleus”.

Circa 100.000 de persoane au ieșit în stradă numai în jurul Turnului Eiffel, sărbătorind victoria la Cupa Mondială pe Champ-de-Mars, lângă celebrul turn care a devenit simbolul Parisului. Imense manifestări de bucurie au avut loc în întreaga Franţă, imediat după finalul meciului cu Croaţia, dar și luni, în ziua care a urmat finalei de la Moscova.

„Campionii, Campionii”, au scandat fanii aflaţi pe Champ-de-Mars, înainte de a se îndrepta, cu zecile de mii, spre Champs-Élysées.

Extazul cuceririi Cupei Mondiale s-a simţit şi la Bordeaux, Nice, Le Havre, Nantes, Toulouse, Lyon sau Marseille, unde fanii au inundat literalmente străzile, rămânând până spre seara zilei de luni. ”Au ieșit oamenii ca la Revoluția Franceză”, a titrat un ziar local din Bourgogne. (foto fifa.com)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri