Caută
Close this search box.

Toader, întâlnire cu Dăncilă în contextul în care Dragnea vrea OUG de amnistie și grațiere. Ministrul Justiției își va deleaga atribuțiile?

Tudorel Toader, ministrul Justiției, s-a întâlnit azi cu premierul Viorica Dăncilă, cu o zi înainte de ședința de Guvern, care se anunţă furtunoasă.

Contextul discuțiilor este cel mai probabil legat de iminența adoptăre a unei Ordonanțe de Urgență pe amnistie și grațiere. Miza principală: „albirea” lui Dragnea.

UPDATE: Tudorel Toader a fost întrebat dacă printre subiectele de discuţie s-a aflat şi o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea, despre care a apărut informaţia în spaţiul public că urmează să fie adoptată marţi. „Să nu vorbim despre situaţii ipotetice. Nu avem aşa ceva în Ministerul Justiţiei, nici în dezbatere, nici în avizare”, a răspuns Toader, citat de Digi24.

Tudorel Toader a declarat la plecarea din sediul MJ că merge la guvern pentru o discuție cu premierul Viorica Dăncilă, dar a evitat să spună care este tema întâlnirii și a evitat întrebările insistente ale jurnaliștilor referitoare la OUG-ul referitor la amnistie și grațiere, conform G4Media. La discuțiile de la Guvern s-ar afla și ministrul de interne, Carmen Dan, și ministrul culturii, George Ivașcu.

Liviu Dragnea, liderul PSD, ar forţa din nou adoptarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere. În acest moment, nu este clar dacă OUG-ul va obține avizele necesare de la ministerele de resort și dacă premierul Dăncilă va semna acest OUG. Premierul nu ar susține OUG, de teama unei eventuale răspunderi penale, având în vedere că nu are imunitate. Deocamdată, nu e clar dacă premierul și-a schimbat între timp punctul de vedere, aşa că e greu de anticipat deznodământul.

Surse oficiale au declarat azi, conform G4Media, că Dragnea forțează ca OUG-ul pe amnistie și grațiere să fie adoptat în ședința de Guvern de mâine.

Potrivit surselor citate, ministrul justiției, Tudorel Toader, intenționează să-i delege atribuțiile secretarului de stat, Mariana Moț, o apropiată a vicepremierului Paul Stănescu. Acesta din urmă face parte din nucleul dur de susținători ai lui Liviu Dragnea, liderul PSD.

Mariana Moț a semnat și adresa către Parlament prin care s-a propus o nouă definiție a abuzului în serviciu, adoptată de majoritatea PSD- ALDE, care îl scapă pe Dragnea de acuzații.

Liviu Dragnea a fost condamnat, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru fals intelectual. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Dragnea mai are o condamnare de doi ani cu suspendarea executării pedepsei în Dosarul ”Referendumul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri