Caută
Close this search box.

Întâlnire Dăncilă-Iohannis, mâine la Cotroceni; premierul, chemat de preşedinte pentru discuţii

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis se vor întâlni, mâine, la Cotroceni.

Nu se ştie exact scopul întâlnirii, se bănuieşte doar că este legat de o eventuală OUG de amnistie şi graţiere, la care Iohannis se opune. Aşadar, întâlnirea are loc în contextul în care în spaţiul public au apărut informaţii că Executivul vrea să adopte o OUG pentru graţiere şi amnistie.

Întâlnirea dintre Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis va avea loc mâine, la ora 10.30, potrivit unui comunicat de presă al Guvernului. Pe site-ul Administrației Prezidențiale nu a fost anunțată această întâlnire.

Premierul Viorica Dăncilă a fost chemată azi la Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis, pentru discuţii care ar fi trebuit să aibă loc înaintea şedinţei de Guvern programată pentru ora 14.00.

Premierul nu a refuzat solicitarea şefului statului, însă a amânat pentru mâine întâlnirea cu Iohannis, transmite Digi24.

În acelaşi timp, în presă se vorbeşte de o nouă şedinţă de Guvern, în cursul zilei de joi, dată la care expiră şi actuala sesiune parlamentară extraordinară.

Ar fi ultima săptămână în care Cabinetul Dăncilă ar putea emite ordonanţe de urgenţă, joi fiind ultima zi a sesiunii extraordinare, nemaifiind necesară convocarea Parlamentului pentru o adoptare ulterioară.

Liviu Dragnea a negat luni că ar exista un astfel de proiect, legat de amnistie şi graţiere, însă potrivit G4Media, liderul PSD a trebuit să bată în retragere din cauza opoziției ALDE”.

Şi Călin Popescu Tăriceanu a negat informaţiile potrivit cărora, în şedinţa de astăzi, Executivul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie.

Atunci când Liviu Dragnea a negat aceste informaţii, a spus:. „I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine. Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public”, conform Digi24.

Un răspuns

  1. trebuie sa fie santajat cu ceva teribil, de se face chiar carpa de sters pe jos…DragOrca si taratzeanu & Comp.,trebuie sa moara de ras, mai ales ca planul merge inainte, ce-i dau ei hipopotamului, sunt minute , nici macar zile sau luni…///
    ANUNȚ de la Guvern: Toate PENSIILE se vor DUBLA(…) ___–___ iar dupa o saptamana dupa ce sunt trecute amnistia si gratiere, preturile se vor dubla si ele, asa ca un nou mare tun….Plus, aceasta reprezinta o lovitura pentru buget, sunt zeci de mii de indivizi care au pensii de peste 5 mii euro( practic, de nababi) si nu au nevoie de ncio minima marire, trebuia gandit in termeni economici, dublate pensiile cele de mai jos, si treptat , cele din varf marite doar modic, cu max. UNUla SUTA… Chiar si asa, populatia batrana si cu pensii prapadite, va fi multumita in aceste zile, perfect moment pentru dragOrca sa-si albeasca toate problemele in justitie…///
    Pintea: Pensionarii cu venituri de până la 990 de lei vor beneficia de medicamente compensate cu 90%(…)____––_____ pensii dublate, medicatie pe gratis, cum dracului sa nu-l iubeasca lumea pe dragnea? Cinstit! Numai ca „orice minune tine doar 3 zile”, dupa ce trec legile, se scumpesc preturile, asa ca se face chit…Hipopotamul si ciolosvekul, si-au marit lor (si lui dracila-sef) salariile, in loc sa le mareasca la populatie…Acum inghititi in sec, hipopotamul va fi aruncat la lada de gunoi a istoriei, iar ciolosvekul va trebui sa se mute in Franta, sau sa inceapa iar cu prasitul cepei…Altfel moare de foame, pesedeul va impune 300 membri in parlament, si toti vor fi de-ai lor…
    Acesta este si motivul pentru ca bivola albinotica de Sibiu nu spune un cuvant despre ” 300 parlamentari”, stie ca peneleul si ciracii, vor fi spulberati, realmente desfintati…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri