Caută
Close this search box.

Numărul donatorilor de organe, în scădere

„Se vorbește foarte mult în ultima vreme despre transplantul de organe. Însă, activitatea de transplant nu poate funcționa dacă nu există organe care să fie transplantate, indiferent la ce organizație internațională am adera. Și aici trebuie să subliniez că rolul principal îl joacă medicii  de la terapie intensivă, care trebuie să convingă aparținătorii pacienților în moarte cerebrală să fie de acord cu donarea de organe”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății, la evenimentul organizat de Asociația Transplantaților din România, marți, la Institutul Clinic Fundeni.
Aceasta a subliniat: „Astăzi, de ziua donatorilor de organe, gândurile noastre se îndreaptă către îngerii care au dăruit viață. În egală măsură, vreau să le transmit recunoștința mea celor care au avut puterea ca din durerea lor să dăruiască viață. Pe toți cei care au înțeles că salvarea de vieți este virtutea oamenilor puternici. Din păcate, donarea de organe a scăzut dramatic în ultimii ani. Sper că reorganizarea Agenției Naționale de Transplant și o Lege a transplantului  care să reglementeze această activitate în mod corect și foarte transparent să convingă populația despre beneficiile aduse de donarea de organe”, a mai declarat Sorina Pintea.
În România, donarea de organe a scăzut dramatic în ultimii ani. Cifrele sunt elocvente în acest sens astfel că dacă în 2014 au fost 138 de donatori, în 2017 numărul a fost de numai 65 de donatori iar în acest an până la acest moment numărul este de doar 30 donatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri