Caută
Close this search box.

Trei bărbaţi, găsiţi la Vama Nădlac sub podeaua unui microbuz. Din ce ţară veneau

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat trei persoane din Sri Lanka, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse într-un loc special amenajat al unui microbuz.

COMUNICATUL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ:

În data de 14.07.2018, în jurul orei 22.40, la P.T.F Nadlac II – Csanadpalota s-a prezentat la ieşirea din ţară cetăţeanul roman B.T., în vârstă de 27 de ani, domiciliat în judeţul Braşov, conducând autoutilitara marca Fiat Ducato, înmatriculată în Bulgaria. Împreună cu acesta călătorea ca pasager cetăţeanul roman H.A., în vârstă de 39 de ani, domiciliat pe raza aceluiaşi judeţ.

În urma controlului amănunţit al autoutilitarei, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunse în interiorul mijlocului de transport, într-un loc special amenajat situat în podeaua din spatele şoferului, sub primul rând de banchete, trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni Sri Lanka, cu vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani. Persoanele în cauză aveau permise de şedere eliberate de autorităţile române.

La cercetări, cei doi braşoveni au declarat că au fost contactaţi, prin intermediul internetului, de cetăţenii Sri Lanka, pentru a-i ajuta să ajungă în Italia, serviciu pentru care au primit suma de 300 de euro fiecare.

Persoanele ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

Poliţiştii de frontieră au întocmit ambilor cetățeni români acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, iar în cazul cetăţenilor din Sri Lanka, acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri