Caută
Close this search box.

Poveștile de film ale campionilor mondiali. Umtiti și sărăcia cruntă din Camerun

Campionul mondial Samuel Umtiti are 24 de ani, este cetățean camerunez și francez, are 1,82 m, 75 kg și joacă la celebra FC Barcelona, ca fundaș central. Copilăria sa a fost extrem de dificilă în capitala cameruneză, Yaounde, unde s-a născut ca fiu al Anniei Ngo Um şi al unui bărbat necunoscut.

Umtiti a avut de înfruntat o sărăcie cruntă în familia sa, motiv pentru care la vârsta de doi ani, în 1995, a fost încredințat definitiv unor rude care au plecat cu el în Franţa, pentru, evident, o viaţă ceva mai bună. A ajuns la Villeurbanne, lângă Lyon, unde a trăit greu.

La cinci ani s-a înscris la fotbal, la piticii formației FC Menival, iar la 9 ani, în 2002, a fost luat la Academia de Fotbal Lyon. În 2011, la 18 ani, a debutat câteva minute în prima echipă a Lyon-ului. Abia un an mai târziu a jucat un meci întreg la Lyon, echipă de la care, după alți 4 ani, în 2016, a ajuns direct la marea FC Barcelona.

Practic, căutătorii de talente (așa-zișii scouteri) de la Lyon l-au salvat de la o viață anostă și grea, atunci când l-au remarcat la Menival și l-au dus la Lyon, de unde avea să treacă la ”Barca”. (foto joburgpost.co.za)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri