Caută
Close this search box.

A colaborat Dragnea cu «statul paralel»? Un document furnizat chiar de Ministerul Dezvoltării arată că da

Pe vremea în care era ministru al dezvoltării regionale, Liviu Dragnea, actualul lider al PSD, ar fi încheiat în un protocol secret de colaborare cu Serviciul Român de Informații (SRI)

Informaţia a fost relevată de un răspuns oficial trimis chiar de către Ministerul Dezvoltării, condus în prezent de Paul Stănescu, arată G4Media.

Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD, este considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea.

Potrivit sursei citate, din răspunsul transmis de MDRAP rezultă că la minister au fost semnate în total patru protocoale cu SRI: în 2007, 2008, 2012 și 2014.

Dragnea a fost ministru al dezvoltării regionale în perioada 21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014, fiind urmat în funcție de Sevil Shhaideh.

sursa foto: g4media

Liviu Dragnea afirma despre protocoalele cu SRI: „Acele protocoale secrete de fapt reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică care a fost construit în România. Eu ştiu, eu am trăit înainte de ’89 şi atunci era fosta Securitate care făcea cercetări penale. Acele protocoale au creat baza ca SRI să se apropie de ideea de cercetări penale”.

Dragnea a semnat protocolul cu SRI în plină campanie pentru alegerile prezidențiale, atunci când Klaus Iohannis a câștigat competiția cu Victor Ponta. Ăn acea perioadă, Dragnea era președinte executiv la PSD și era cel care conducea deja de facto partidul și ținea legătura cu baronii, arată G4media.

Primul care a dezvăluit în spațiul public că Liviu Dragnea ar fi semnat un protocol cu SRI a fost deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu. Acesta a cerut pe 18 iunie, într-un comunicat, ca SRI și Ministerul Dezvoltării să facă public acest protocol.

De afltfel, deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu, membru în comisia de control SRI, a declarat conform G4Media, că a avut în mână protocolul cu SRI semnat de Liviu Dragnea în 2014 și acuză PSD de dublu discurs.

Pe data de 19 iunie, un cetățean (conform G4Media, o cititoare, pe nume Andreea Druguș) a solicitat în baza Legii 544 Ministerului Dezvoltării să comunice „dacă a avut sau are protocol secret semnat cu SRI, STS, SIE, ICCJ, DNA etc” și în ce an au fost semnate. Ministerul Dezvoltării i-a trimis răspunsul oficial miercuri, 18 iulie, la expirarea termenului legal de răspuns.

Ministerul Dezvoltării a refuzat însă să pună la dispoziție textul protocoalelor, invocând faptul că ele sunt secrete de serviciu.

2 răspunsuri

  1. dragnea si iohanis joaca ping-pong si cu legile si cu romanii…
    Iohannis anunta ca se vede obligat sa promulge prima dintre Legile Justitiei, dar face apel la Parlament ca, totusi, sa o schimbe .(…) –___–-iar parlamentarii chiar asta asteptau, niste pinteni de la malai-mare… Total comic…Asa ca ramane ca inainte… Intrebarea este, daca acest hipopotam se simte , si vede o lume intreaga, ca este nevolnic in orice, de ce dracului nu-si da demisia? Orice om cu un minim bun-simt ar face cest lucru, numai ca el fiind agent al unor interese straine, sta „pe pozitie” pana Romania este terminata complet…
    2-La Guvern e „un Putin al nostru”, la Cotroceni – cineva care „a epuizat toate caile” (de cristian preda) ___––____ milogul asta si ioana dogiou(dspre amandoi credeam ca este ceva de capul lor) sunt doi dintre marii pupatori in koor ai hipopotamului, mai mai sa incheie 4 ani de pupat si lins, ultimele lor interventii acrediteaza idea ca le-a revenit simtul olfaciv, si -in sfarsit!- le pute si lor a kkt…
    3-Iohannis, AVERTISMENT pentru PSD: ”Faceți legi pentru România, nu pentru a scăpa un lider de închisoare” .(…)–-____–-nemaiputand pleca in vacante dese si lungi, mai ales in strainatate, in sfarsit, hipopotamul alfabetizat s-a pus pe citit( cam incet, dupa cum declara singur) se pare ca I-a cazut in mana celebra carte” Marile Sperante”…Poate citeste si „Illusion perdues”…

  2. Un presedinte infrant si inutil.( de ioana ene dogioiu)___––____ prea tarziu, „doamna”, se vede ca nu aveti niciun respect pentru intelepciunea populara, care spune ca „ziua buna se cunoaste de dimineata”, asa si cu acest intrus politic, l-ati rasfatat 4 ani, cu siguranta ca ati si depasit cincinalul in acesti mai putin de 4 ani, eu am spus dupa 2 luni de la instalerea banditului in functie , ce hram poarta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri