Caută
Close this search box.

Codrin Ştefănescu îl atacă din nou pe Iohannis: Dialogul instituţional, de prisos; se opune iniţiativelor PSD/ALDE

psd

După ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a fost nevoit să promulge Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, PSD reacţionează prin vocea lui Codrin Ştefănescu.

Ştefănescu, îl atacă din nou pe Iohannis, care, în opinia vicepreşedintelui PSD, nu renunţă la rolul său de a fi „agent electoral” şi „comunicator al statului paralel„.

„Deşi declaraţiile lui Iohannis par ilogice, deşi nu au niciun fel de noimă – că nu poţi să promovezi o lege şi să le ataci pe celelalte – totuşi trebuie să înţeleagă toată lumea că Iohannis vorbeşte şi reacţionează după un punctaj pe care îl primeşte de la ceea ce numim noi rămăşitele statului paralel.

Şi asta o face în contextul în care trebuie să demonstreze celor care îl susţin la Preşedinţie pentru un nou mandat că îşi face datoria pentru ei şi îi apără ignorând şi votul legal al Parlamentului României, dar şi opinia publică în general şi că le face jocul în speranţa că aceştia se vor ţine de cuvânt şi îl vor susţine pe el şi nu pe Cioloş pentru o viitoare candidatură. Declaraţiile pe care le face Iohannis de la Cotroceni trebuie să fie interpretate în această cheie politică – disperarea de a-şi pierde locul foarte cald de preşedinte şi că acesta poate să fie luat de altcineva, iar în condiţiile de astăzi de dreapta care îl are în vedere pe Dacian Cioloş şi nu pe el”, a declarat Codrin Ştefănescu, citat de Agerpres.

Potrivilt lui Şefănescu, dialogul, inclusiv din punct de vedere instituţional, cu preşedintele Iohannis „se demonstrează a fi de prisos, pentru că acesta se va opune în mod constant la tot ceea ce promovează alianţa PSD-ALDE, indiferent de ce lege se promovează„.

„Şi cu atât mai mult (se opune – n.n.) la Legile Justiţiei care îi afectează foarte mult pe nişte oameni foarte importanţi, cu nişte funcţii foarte grele şi numite care continuă încă de la masa rotundă să creadă că ei sunt puterea în România, că ei decid asupra a ce şi cum, că ei hotărăsc cine trăieşte şi cine moare politic şi că, într-un final, ei sunt cei care hotărăsc şi cine va ajunge preşedinte. Ceea ce este fals. Iar alianţa PSD-ALDE luptă împotriva acestor oameni legal, constituţional, îi va readuce în matca lor, iar pe cei care au făcut toate aceste jocuri mizerabile şi celor care au făcut nişte abuzuri inimaginabile şi halucinante cu siguranţă îi va aduce în faţa Justiţiei”, a adăugat Ştefănescu.

„Legile Justiţiei trebuie revizuite şi îmbunătăţite urgent în Parlament”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat ieri că a fost nevoit să promulge Legea 304/2004 privind organizarea judiciară, după ce a epuizat toate procedurile de contestare, şi a solicitat Parlamentului reintroducerea în circuitul legislativ a Legilor Justiţiei odată cu sesiunea de toamnă.

Este clar că Legile Justiţiei trebuie revizuite şi îmbunătăţite urgent în Parlament. România este membru cu drepturi depline în UE şi din acest statut derivă şi o serie de obligaţii, inclusiv în ceea ce priveşte funcţionarea Justiţiei, funcţionarea integrată a Justiţiei din România în spaţiul european de Justiţie. Este imposibil să construim un sistem de justiţie care contravine normelor europene. Este imposibil să construim un sistem de justiţie care ignoră valorile europene. O nesocotire a concluziilor Comisiei de la Veneţia ar însemna exact acest lucru – ar echivala cu o îndepărtare de facto a României de la valorile de bază europene”, a declarat preşedintele la Palatul Cotroceni..

Totodată, preşedintele Iohannis a anunţat totodată că va sesiza Curtea Constituţională în legătură cu Legea 303/2004 privind statutul magistraţilor:

„Referitor la a doua dintre aceste legi, Legea 303/2004, acum modificată, privind statutul procurorilor şi judecătorilor, recent reexaminată de către Parlament, voi sesiza Curtea Constituţională cu solicitarea fermă de a ţine cont de opiniile Comisiei de la Veneţia„, susţinea Iohannis.

2 răspunsuri

  1. Nu o dată, liderul PSD şi colegii săi au tunat şi fulgerat contra aşa-zisului stat paralel şi a protocoalelor între SRI şi instituţii ale statului. Însă, liderul PSD, Liviu Dragnea, a semnat în 2014 un protocol secret de colaborare cu Serviciul Român de Informaţii, după cum reiese dintr-un răspuns oficial furnizat unui cititor G4Media.ro chiar de către Ministerul Dezvoltării, condus de Paul Stănescu.

    Din răspunsul oficial rezultă că la minister au fost semnate în total patru protocoale cu SRI: în 2007, 2008, 2012 şi 2014. Liviu Dragnea a fost ministru al dezvoltării regionale în perioada 21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014, fiind succedat în funcţie de Sevil Shhaideh. Liderul PSD a declarat despre protocoalele cu SRI că ”reprezintă baza scrisă pentru un sistem de poliţie politică”. Liderul PSD nu a răspuns până la ora publicării acestui articol întrebărilor transmise de G4Media.ro.

    Potrivit informaţiilor G4Media.ro, ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, unul dintre apropiaţii liderului PSD, i-ar fi cerut explicaţii lui Liviu Dragnea pentru semnătura de pe protocolul cu SRI încheiat în 2014. Dragnea a semnat protocolul cu SRI în plină campanie pentru alegerile prezidenţiale, când Klaus Iohannis a câştigat competiţia cu Victor Ponta. Pe atunci, Liviu Dragnea era preşedinte executiv al PSD şi era cel care conducea deja de facto partidul şi ţinea legătura cu baronii, susţine sursa citată.

  2. Cum a esuat Iohannis: Nimeni si nimic nu trebuie sa-l determine pe presedinte sa faca rau poporului.(de Petre M.Iancu)”…Dar avea Iohannis de ales? „Nu”, afirma, o data in plus, fostul sef al CCR, Zegrean. BA, CATEGORIC DA,, se poate din nou sustine, argumentat. Ar fi putut alege sa ceara cetatenilor sa se opuna, impreuna cu el, dictaturii majoritatii, pe care a identificat-o expressis verbis si a deplans-o, fara sa schiteze un gest de lupta impotriva ei. Ar fi putut sa se lase suspendat. Ar fi putut sa-si dea demisia. Ar fi salvat astfel, macar intrucatva, prestigiul, demnitatea si vitalitatea functiei sale. Ar fi demonstrat ca are curaj. Ca functia nu-i este mai draga decat binele romanilor. Decat constiinta si democratia. Or, el, dimpotriva, s-a lasat infrant si injosit mai rau chiar decat Emil Constantinescu, cel autodeclarat „invins de structuri” la finalul jalnicului sau mandat. Pentru ca presedintele CDR evacua Palatul Cotroceni cand a capotat. Si nu era inca seful de stat membru al NATO si UE, aliante care trec abia acum prin crize existentiale agravate de naufragiul romanesc….Ce-i drept, nu Klaus Iohannis, ci regimul Dragnea poarta vina principala pentru dezastrul democratiei romanesti. Dar, oferind pe tava o victorie evitabila dusmanilor sai si ai democratiei, pe care i-a intarit stiind bine ca pacatoasa de coruptie chiar ucide, Iohannis a devenit mai rau decat inutil. S-a prefacut, vai, din frana a oligarhiei si posibila solutie, in parte a problemei. A celei romanesti, numite Dragnea. Ca si a celei europene, care este internationala extremista, antidemocratica, putinista.___––____ Iohannis este un caracter dintre cele mai jegoase, cu adevarat o scursoare a regnului animal… Si bestia nenorocita a avut imensul tupeu sa ceara avion prezidential…E ceva de domeniul patologicului sau -mai correct- al diabolicului…

    2-Asa cum a anuntat, Iohannis a promulgat prima dintre Legile Justitie.(…)___––____Ce mai…. Adevarat barbat de stat…Se tine de cuvant…. Bravo, iohanis…(totusi, nu crezi ca ar fi mai potrivit sa te impusti singur, in capatzana de bivola albinotica?)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri