Caută
Close this search box.

La câteva zile de la summit-ul de la Helsinki, Rusia arătă „super-armele” lui Putin

putin

Rusia a difuzat, joi, o serie de filme care arată testarea și operarea unei noi generații de arme nucleare și convenționale, la câteva zile după ce Vladimir Putin și președintele Donald Trump au discutat cum să evite cursa înarmărilor, relatează Reuters.

Președintele Putin a anunțat o serie de noi arme nucleare în luna martie, într-unul dintre cel mai războinic și agresiv discurs al său în ani de zile, declarând că ar putea să lovească aproape orice punct din lume și să se sustragă unui scut antirachetă construit în SUA. Aceste manevre se desfășoară în contextul în care atât el, cât și Trump, care au ținut luni primul lor summit la Helsinki și au vorbit despre necesitatea de a evita o cursă a înarmărilor, iar Putin a vorbit despre necesitatea urgentă de a lucra pentru extinderea noului tratat strategic de reducere a armei START.

Joi, Ministerul rus al Apărării a difuzat înregistrări în stil hollywoodian ale multora dintre noile arme pe care Putin le dezvăluise în martie, iar acum sunt testate sau puse în acțiune. A arătat un avion de luptă MiG-31 rusesc care decolează de pe un aeroport cu noua rachetă hipersonică „Kinjal” lansând-o apoi în timp ce era în aer. Mișcările MiG-31 care patrulează în Marea Caspică au fost înarmate cu „Kinjal” din aprilie, a raportat agenția Interfax. Ministerul a mai spus că se pregătește să efectueze teste de zbor ale unei noi rachete de croazieră cu motor nuclear, „Burevestnik” sau „Storm Petrel”.

Primele imagini ale unei lansări vii a rachetei hipersonice „Avangard”, despre care Moscova spune că are „un cap de manevră al unui planor”, au fost difuzate, de asemenea, împreună cu un filmuleț al rachetei balistice intercontinentale grele „Sarmat”.

Părerile lui Putin despre noile arme au fost întâmpinate cu scepticism la Washington, unde oficialii au pus la îndoială dacă Rusia a adăugat noi capacități arsenalului său nuclear dincolo de cele deja cunoscute armatei americane și agențiilor de informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri