Caută
Close this search box.

Criza din Ucraina: SUA dă Kiev-ului 200 milioane dolari pentru apărare

Statele Unite au anunțat că vor acorda Ucrainei 200 de milioane de dolari pentru a-și consolida capacitățile de apărare, relatează BBC.

Într-o declarație, Pentagonul a declarat că fondurile vor fi destinate nevoilor operaționale de formare, comunicare, medicale și alte nevoi neletale. Statele Unite au declarat anterior că au oferit Kiev-ului mai mult de 1 miliard de dolari în sprijinul apărării din 2014. Rusia a anexat peninsula sudică a Ucrainei, Crimeea, în acel an și este, de asemenea, acuzată de înarmarea separatiștilor din estul țării. Mai mult de 10.000 de persoane au fost ucise în conflictul din estul regiunilor Donetsk și Lugansk – care sunt cunoscute în mod colectiv ca Donbas.

Moscova neagă trimiterea trupelor sale și furnizarea de arme separatiștilor, dar admite că „voluntarii” ruși ajută rebelii.

Cel mai recent anunț al Pentagonului vine la câteva zile după summit-ul președintelui american Donald Trump cu Vladimir Putin, care a determinat criticile din partea parlamentarilor americani de rang înalt că era prea indulgent cu liderul rus. La summit-ul din Finlanda, cei doi președinți au discutat o serie de probleme, inclusiv despre criza din Ucraina. Rapoartele mass-media spun că președintele Putin a propus organizarea unui referendum în Donbas pentru rezolvarea conflictului – dar Moscova nu a comentat în mod public acest lucru.

Cei doi lideri au purtat discuții doar cu traducătorii prezenți și au dat câteva detalii despre ceea ce s-a spus de fapt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri