Caută
Close this search box.

Două românce frumoase fac furori la volei pe plajă. FOTO

Nu prea suntem obișnuiți cu performanțele la volei pe plajă (beach-volley), chiar dacă disciplina respectivă se practică – și la noi – de niște ani buni. Iată însă că au apărut două sportive din România, pe cât de frumoase, pe atât de talentate, care, deși abia au început să joace împreună, fac deja furori la volei pe plajă.

Astfel, chiar dacă au fost pentru prima oară colege de echipă, Francesca Alupei și Beata Vaida au realizat o performanță excepțională la Campionatul Balcanic, Under 22, de volei pe plajă, din localitatea Stip, Macedonia. Cele două sportive, ambele de la CSM București, au ajuns în marea finală, unde au pierdut la mare luptă în fața experimentatei perechi Maja Zivkovi, Jelena Sakotic, din Bosnia-Herțegovina.

Chiar de pe site-ul prestigioase grupări CSM București aflăm că Francesca Alupei și Beata Vaida au jucat pentru prima oară la o competiție oficială. Beata practică numai volei pe plajă, în timp ce Francesca este la prima experiență de acest fel, ea evoluând și în prima echipă de volei ”clasic” a clubului bucureșten, precum și în naționalele de juniori ale României.

Concret, conform aceluiași site, aflăm cu bucurie că Francesca și beata au devenit vicecampioane blacanice Under 22, după un parcurs de-a dreptul entuziasmant: patru victorii fără set pierdut și doar o înfrângere la limită, în finala decisă doar după setul trei, în fața bosniacelor Maja Zivkovic si Jelena Sakotic: 1-2 (18-21, 21-9, 8-15). Fabulos, dacă luăm în calcul că Francesca are doar 15 ani, la o competiție cu sportive ce pot fi și cu 7 ani mai mari ca ea! După acest Campionat Balcanic din Macedonia, fetele noastre, alături de antrenorul Adrian Pricop (felicitări tuturor, precum și secției de volei de la CSM București !), se vor pregăti pentru o întrecere și mai dificilă, Campionatul European Under 22, de la Jurmala, din Letonia, unde se vor reuni cele mai bune 32 de perechi din Europa, în perioada 26-29 iulie. Felicitări și succes Francisca, Beata ! Felicitări și succes CSM București ! (foto CSM Bucuresti)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri