Caută
Close this search box.

Francesca Alupei, la 15 ani, o mare promisiune a voleiului românesc

O mare promisiune a voleiului românesc este Francesca Alupei, 15 ani, 1,91 m, care, chiar la această vârstă foarte fragedă, a jucat deja mai multe partide în echipa de senioare a reputatei grupări CSM București (câștigătoare de cupă europeană), din al cărei lot pentru sezonul 2018-2019 face parte. Fiind cu câțiva ani buni înaintea colegelor ei de generație, evoluează încă de la 14 ani  la lotul național Under17, cu care s-a calificat la Campionatul Mondial și la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE).

În 2017, Francesca Alupei a fost desemnată cea mai valoroasă jucătoare la blocaj a Campionatului European Under 16. Iar traseul înaltei performanțe, în cazul ei, abia a început. Nici nu este de mirare, dacă ne gândim că are doi părinți care au intrat de mult în galeria de aur a canotajului și sportului românesc. E vorba de Angela și Dorin Alupei.

Părinții acestei foarte tinere și valoroase voleibaliste au ajuns pe culmile performanței mondiale: Angela Tamaș-Alupei (1,81m) și Dorin Alupei (2,04 m) sunt medaliați – nota bene –  cu aur și argint la cele mai puternice competiții posibile, Jocurile Olimpice și la Campionatele Mondiale de canotaj, astfel că, măcar parțial, se explică talentul precoce și aplecarea irezistibilă către sport a fiicelor celor doi mari campioni.

Ambele, însă, adică Francesca și sora sa Ștefania (11 ani) au ales voleiul și nu canotajul, lucru care, departe de a-i descuraja pe părinți, i-a făcut să le sprijine mereu mai mult. Evident că visul și, de fapt, obiectivul Francescăi este să aducă și ea, cândva, o medalie olimpică sau mondială acasă, așa cum au făcut, de mai multe ori, părinții săi cu totul deosebiți. Faptul că ea este componentă de bază a lotului naționale de junioare U17, dar și meciurile jucate și prezența în lotul de senioare la CSM București (să nu uităm, o echipă câștigătoare de cupă europeană în 2016, CEV Challenge Cup), reprezintă un început cât se poate de relevant și promițător. Mai nou, Francesa are performanțe deosebite și la beach-volley (volei de plajă), dar despre asta vom mai scrie. (foto Facebook)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri