Caută
Close this search box.

Ion Cristoiu acuză un jurnalist din TVR că ar colabora cu SRI și că lucrează pentru Soros

TVR
Pe blogul său, ziaristul Ion Cristoiu face acuzații care pun sub semnul întrebării calitatea informației din televiziunea publică. Alexandru Costache este acuzat că ar fi activist al miliardarului George Soros, dar și că ar fi colaborat cu SRI.

Cristoiu a publicat punctul de vedere exprimat de TVR. În cazul acuzațiilor de colaborare cu SRI a reporterului TVR Alexandru Costache, televiziunea publică transmite că a găsit astfel de informații.

Legătura lui Costache cu Dosarul Caltaboșul

Reporterul TVR Costache a fost extrem de activ și pe “România curată” (rețeaua locală Soros), o publicație de “activism”, iar acest lucru făcea să transmită sobru (de la Înalta Curte, ICCJ) despre vreun proces al liderului PSD Liviu Dragnea (cum se întâmpla în Mai 2018), iar pe de altă parte, vârât în blugi globaliști, să scrie în “România curată” articole de “activism” precum “Apostolii lui Dragnea. Un europarlamentar activ, un suspect DNA și alte personaje interesante” sau “DNA, pe urmele afacerilor lui Liviu Dragnea şi Tel Drum în România şi Brazilia” etc.Probabil, nu știa nimeni care e adevăratul Costache- “sfâșiat” între sobrul din televiziune și activistul din grădina cu povești a lui Pippidi- nici măcar năucii din Televiziunea publică care au fost îngăduitori cu astfel de “experimente” media, altfel destul de răspândite până când TVR le-a interzis. Numele lui Costache a erupt, însă, cu adevărat, dintr-o investigație anterioară, consumată tot la Televiziunea Publică: “Dosarul Caltaboșul”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.

SRI are “acoperiți” acolo unde îi permite legiuitorul

Într-un răspuns din Iun. 2018, pe care inițial l-am crezut scris de Biroul de Presă al SRI, Comisia pentru Controlul Serviciului lui Eduard Hellvig ne-a transmis că personalul operativ SRI își defășoară activitățile “deschis sau acoperit” în funcție de “nevoile de realizare a securității” și în ” limitele determinate de restricțiile exprese”. Altfel spus, legea protejează listele colaboratorilor Serviciului, iar SRI are “acoperiți” acolo unde îi permite legiuitorul. Prezumtiv, nu este și cazul TVR unde se evită luarea taurului de coarne și unde o “simplă” normă deontologică- care interzice apartenența jurnaliștilor la servicii speciale- poate fi evitată elegant. România se mobilizează încă din anii ’90 ca să facă publică o listă a jurnaliștilor care au colaborat sau colaborează cu serviciile secrete ale Statului, dar au existat doar episoade sporadice, fără o finalitate certă. Referitor la amploarea fenomenului din TVR, Adrian Bucur, un membru în Consiliul de Administraţie al SRTv declara în 2015 că ”în TVR ar exista 300 de colaboratori sau angajaţi ai serviciilor secrete”, dar nu a prezentat dovezi care să susțină afirmația”, scrie Ion Cristoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri