Caută
Close this search box.

VIDEO ȘOCANT! Deținut bătut crunt de 10 gardieni. ”Uite cum i se umflă picioarele!”

Imagini şocante, în care un deţinut este torturat, au fost filmate într-o închisoare din Iaroslavl, Rusia.

Novaya Gazeta a publicat o înregistrare în care apare Evgeny Makarov, închis la un penitenciar din Iaroslavl, Rusia. Imaginile au fost surprinse cu un dispozitiv portabil de înregistrare video care prin lege este obligatoriu să fie purtat de către toți angajații Serviciul Federal de Penitenciare (FSIN).

Întins pe o masă, bărbatul este bătut cu bastoane de 10 paznici la tălpi şi în zona gambelor. Deţinutul tipa şi cere milă, dar i se toarnă apă din când în când peste el cu o găleată. Scenele au avut loc pe 29 iulie 2017.

”Uite cum i se umflă picioarele!” exclamă un gardian. Pe imagini se arată apoi cum deţinutul este pus în genunchi şi bătut peste faţă.

Gardienii au explicat scenele spunând că deţinutul ar fi opus rezistenţă.

Avocatul lui Makarov a depus plângere la Comitetul de Investigaţii şi la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), dar la cererea CEDO, Rusia a declarat că nu există motive pentru deschiderea unui dosar penal. Moscova a răspuns CEDO că angajații FSIN i-au aplicat prizonierului doar opt lovituri cu un baston de cauciuc, dintre care unele au vizat tălpile picioarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri