Caută
Close this search box.

Miracolul Paula Ivan, unicul record olimpic al atletismului românesc, după 30 de ani

Un adevărat miracol : în momentul de față, România mai deţine doar un singur record olimpic la atletism, în proba de 1.500 de metri, record stabilit încă din 1988, la Seul, de Paula Ivan care a cucerit aurul, cu timpul de 3:53.96 minute. Majoritatea curselor se încheie și astăzi după 4 minute.

Pentru cei mai tineri, trebuie să spunem că, deși acum a coborât mult, atletismul românesc a trăit vremuri când spera la două medalii olimpice chiar la aceeași probă. Aşa s-a întâmplat şi în 1988, la JO de la Seul, când Paula Ivan şi Doina Melinte luau startul la 1.500 de metri, cu mari speranţe pentru medalii. Paula a făcut atunci o cursă fără cusur și a cucerit aurul olimpic.

Timpul Paulei Ivan pe acei 1.500 de metri – 3 minute, 53 secunde, 96 sutimi – este record olimpic şi acum când ne pregătim pentru Tokyo 2020, adică la 30 de ani de când a fost stabilit. De reținut, într-o perioadă în care în România, cu excepția canotajului, a halterelor și gimnasticii, nu prea mai știm ”gustul” performanțelor !

MagnaNews îi urează Paulei Ivan La mulți ani , cu sănătate, pentru aniversarea zilei de naștere din 20 iulie ! (foto tvr3.tvr.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri