Caută
Close this search box.

Grecia caută supraviețuitorii după incendiul ucigaș

Salvatorii au căutat joi terenul ars și marea pentru a identifica supraviețuitori la trei zile după ce un incendiu fatal a lovit orașul grecesc Mati ucigând cel puțin 81 de persoane, informează Reuters.

La televizor au apărut rude disperate pentru a cere ajutor. Alții au dat vina pe autorități pentru dezastru, acesta fiind cel mai periculos incendiu din Grecia în ultimele decenii.

Aproximativ 300 de ofițeri de pompieri și voluntari au „pieptănat” prin zonă, căutând zeci de persoane care au dispărut, dintre care două surori de 9 ani. În Atena, alte rude au încercat să identifice corpurile găsite în infern. Cu majoritatea cadavrelor carbonizate, identificarea morților va fi o provocare, au spus experții. „Va fi foarte dureros, vom avea apoi identificarea … funeraliile, mai multă durere”, a spus primarul orașului Pikermi din apropiere. „Mă tem că numărul celor morți va crește”.

Cel puțin 187 persoane au fost rănite în incendiu, inclusiv 22 de copii. Inspecțiile inițiale au arătat că mai mult de 300 de locuințe din zona mai largă au fost deteriorate, majoritatea dintre ele pot fi reparate.

O lungă listă de măsuri de salvare anunțate de guvern nu au fost suficiente pentru a ușura durerea supraviețuitorilor. „Nu ar fi trebuit să se întâmple, oamenii au pierit fără nici un motiv”, a strigat o femeie cu lacrimi la ministrul Apărării, Panos Kamenos, care a vizitat Mati și zonele învecinate de incendiu. „Tu ne-ai lăsat la mila lui Dumnezeu!”

Mati, la mai puțin de 30 km la est de Atena, a fost populat cu turiștii locali, inclusiv pensionari. Incendiul a izbucnit luni la ora 16:57, ora locală, dar nu este încă clar ce a cauzat acest lucru. Flăcările s-au răspândit rapid prin sat. Unii au sugerat că forța vânturilor, a pinului gros, a focului și a panicii a fost o combinație mortală, făcând chiar și cel mai bine executat plan de evacuare inutil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri