Caută
Close this search box.

În exclusivitate: regizorul Dinu Tănase despre ”IPIFF 2018 București”

Se află în plin proces de pregătire cea de-a XIII-a ediție a Festivalului INDIE al Producătorilor de film Independenţi  „IPIFF 2018 București”, manifestare organizată de Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România (UPFAR – ARGOA) care promovează fenomenul cinematografic contemporan, mutând accentul pe producţia de film independent. IPIFF are ca obiectiv principal promovarea Filmului românesc  prin intermediul Producătorului de Film.

Despre istoricul evenimentului a vorbit, în exclusivitate pentru Magnanews, regizorul Dinu Tănase:

 Cinematograful românesc  a beneficiat în ultimii ani de o constantă apreciere pe plan internațional iar talentul realizatorilor de film a fost apreciat si recompensat cu premii importante la cele mai prestigioase festivaluri de profil din lume.

Încă de la prima ediţie din 2006, Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți (IPIFF) a urmărit promovarea filmului românesc şi a identităţii şi personalităţii producătorului de film.

IPIFF a fost organizat la început  pe malul Mării Negre, la Constanța şi la Mamaia, iar apoi în București. Începând cu ediția din 2013, care s-a desfăşurat la Alba Iulia, continuând apoi la Târgu Jiu, București şi Mangalia, organizatorii  și-au propus să transforme festivalul într-un eveniment cultural itinerant care să devină promotorul și susținătorul producțiilor INDIE şi al producătorilor de film cu adevărat independenți.

Festivalul INDIE AL PRODUCĂTORILOR DE FILM INDEPENDENȚI (IPIFF) pune un accent deosebit pe producţia de film “INDIE”, film sută la sută independent, realizat cu mijloace proprii și cu multă, multă, prietenie.

Sperăm în continuare, să atragem  spectatorii pe care dorim să îi readucem în sălile de cinema, alături de filmul Românesc. Dorim să stimulăm în mod constant sprijinul autorităților din domeniul culturii sau din mediul de afaceri, care pot contribui la finanțarea și  promovarea  filmelor independente.

Cu aceste gânduri optimiste abordăm, an de an, organizarea Festivalului IPIFF. Cu speranţa că  ediţia a Xlll-a ne va aduce noroc, vă invităm să fiţi alături de noi! Să veniţi  la festival, la filme , la dezbateri !  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri