Caută
Close this search box.

Votanții britanici susțin un nou referendum privind termenii finali Brexit

Proporția alegătorilor britanici care favorizează un referendum cu privire la termenii finali ai oricărei înțelegeri Brexit a depășit numărul celor care prima dată nu au vrut acest lucru, potrivit unui sondaj realizat de YouGov pentru „The Times”, citat de Reuters.

Când au fost întrebați daca ar trebui să se facă un referendum cu privire la termenii finali ai oricărui acord Brexit, 42% dintre participanții la sondaj au spus că ar trebui să existe un nou vot, în timp ce 40% au spus ca nu ar trebui. Restul nu știa ce tabără să aleagă.

Sondajul celor 1653 de adulți din Regatul Unit a fost efectuat miercuri și joi în această săptămână, a spus „The Times”. Cincizeci și opt la sută din alegătorii laburiști, 67% din alegătorii liberal-democraților și 21% din alegătorii conservatori au susținut un al doilea referendum.

În referendumul din 23 iunie 2016, 17,4 milioane de voturi, sau 51,9% din voturile exprimate, au susținut plecarea din UE, în timp ce 16,1 milioane de voturi, sau 48,1% din voturile exprimate, au susținut șederea. Multe sondaje de opinie s-au înșelat în legătură cu rezultatul. La doi ani de la referendum, sondajul YouGov a arătat că opiniile majorității alegătorilor privind plecarea din UE nu s-au schimbat.

În cazul unui referendum realizat mâine privind calitatea de membru al Marii Britanii în UE, 45% au declarat că vor vota să rămână, în timp ce 42% ar vota să plece, 4% spunând că nu vor vota și 9% spunând că nu știu, a spus „The Times”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri