Caută
Close this search box.

Alertă de vreme rea! Ploi torențiale și grindină până marți seara. Harta județelor afectate

cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare cod galben de furtuni, valabilă până luni, la ora 10.00 pentru mai multe judeţe din centrul şi sud-vestul ţării. O altă avertizare intră în vigoare luni şi vizează aproape toată ţara.

Potrivit ANM, de duminică, de la ora 18.00 va intra în vigoare o atenţionare cod galben de furtuni în Banat, Oltenia, local în Crişana, sud-vestul Transilvaniei şi în vestul Munteniei.

În aceste zone se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, averse ce vor avea şi caracter torenţial şi izolat grindină.

Meteorologii arată că se vor înregistra cantităţi de apă de 20 – 25 l/mp şi izolat peste 30 – 40 l/mp.

Pe parcursul zilei de duminică, fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor fi în zonele de deal şi de munte, în Maramureş, Crişana şi Transilvania şi local în Muntenia şi în Dobrogea.

Această atenţionare este valabilă până luni, la ora 10.00.

O altă atenţionare meteorologică va intra în vigoare luni, la ora 10 şi va fi valabilă până marţi, la ora 23.00, în această perioadă fiind prognozată instabilitate atmosferică accentuată îndeosebi în regiunile sudice, estice şi centrale, precum şi în zonele de deal şi de munte.

Vor fi averse local torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină. Cantităţile de apă acumulate vor fi de peste 25 – 30 l/mp şi pe arii restrânse 50 – 60 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri