Caută
Close this search box.

Avertizare de furtuni violente pentru 31 de județe

UPDATE Meteorologii au emis, vineri, noi avertizări nowcasting Cod galben de averse şi descărcări electrice, valabile în ora următoare în zone montane din Transilvania. Se vor semnala descărcări electrice, averse care vor cumula local 25 – 30 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de dimensiuni mici, până la ora 14:45 în judeţul Cluj, până la ora 15:00 în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, respectiv până la ora 15:30 în judeţele Alba şi Harghita.

De sâmbătă de la ora 16.00, până luni la ora 21.00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării, cu cantități de apă însemnate, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

În intervalul menționat vor fi averse cu caracter torențial și descărcări electrice frecvente. Intensificările de scurtă durată ale vântului vor lua aspect de vijelie.

Sunt posibile și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20 l/mp și pe arii restrânse 30-40 l/mp. 

În zonele deluroase și montane, în Oltenia, Transilvania și local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 25-30 l/mp.

Pe arii restrânse vor fi chiar 50-70 l/mp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri