Caută
Close this search box.

Ce mesaj a transmis președintele Klaus Iohannis de Ziua Aviației.

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Aviației: ”Modernizarea Forțelor Aeriene române este un proces esențial, trebuie continuat”, a transmis șeful statului, cu ocazia sărbătoririi «Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene», aflate sub patronajul Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul.

Președintele arată că sărbătorirea din acest an a Centenarului, are o încărcătură simbolică suplimentară.

Este cel mai potrivit prilej de a exprima prețuirea și recunoștința față de toți cei care, de-a lungul istoriei, au slujit Aripile Românești cu dăruire și abnegație. Forțele Aeriene române au evoluat permanent în ultimii 125 de ani, iar contribuția lor la reușitele Armatei noastre a fost majoră, fie că ne referim la cele două Războaie Mondiale ori la acțiunile întreprinse în teatrele de operații sub egida NATO, ONU, OSCE și UE, după sfârșitul Războiului Rece, a spus șeful statului.

Președintele Klaus Iohannis afirmă că modernizarea Forțelor Aeriene române este un proces esențial, care a cunoscut rezultate importante în ultima perioadă, în concordanță cu deciziile NATO.

Acest demers trebuie continuat pentru că privește o componentă semnificativă a consolidării posturii de apărare a țării noastre, consideră șeful statului.

Președintele mai spune că tot astăzi, îi onorăm și pe toți oamenii de știință care, prin inventivitate și spirit creator, au plasat aeronautica românească în avangarda gândirii și practicii europene și mondiale a construcției aparatelor de zbor.

‘Adresez, de asemenea, mulțumiri tuturor celor care activează în aviația civilă și militară care au contribuit, cu succes, prin altruismul și profesionalismul lor, la protejarea spațiului aerian, la operațiile de salvare – evacuare și la alte intervenții de urgență. Îi încurajez pe toți cei care au transformat zborul și apărarea spațiului aerian al României într-o adevărată profesiune de credință să-și continue pregătirea pentru a-și putea îndeplini la cele mai înalte standarde sarcinile asumate. La mulți ani tuturor aviatorilor români și membrilor Forțelor Aeriene române!’, se mai precizează în mesajul președintelui

Acum două săptămâni, Florin Rotaru, un pilot militar de 36 de ani, și-a pierdut viața după ce MIG-ul 21 Lancer la manșa căruia se afla s-a prăbușit în timpul unui show aviatic la Baza Borcea.

La începutul acestei săptămâni, în 16 iulie, un avion școală IAR 99 Șoim, de la Baza 95 Aeriană, s-a prăbușit la scurt timp după decolare. Din fericire, cei doi piloți s-au catapultat, suferind răni ușoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri