Caută
Close this search box.

CM 2018. Chapeau bas, Monsieur Griezmann ! Franța învinge meritat, modest și joacă ssemifinala cu Belgia

Nu sunt prea multe de spus despre meciul Franța-Uruguay. Victorie clară și previzibilă a francezilor, care ar putea câștiga fără probleme acest Mondial.

Ar putea. Dar nu e nimic sigur. Decât ca Franța e în primele 4 echipe ale lumii, asta e clar.

Nu am mai văzut de mul o replică atât de slabă a Uruguay-ului. Nimic în prima reriza, cu excepția unei mici dominări sterile în primale 15-20 de minute. Nici Franța nu a arătat cine știe ce, decât că are o anume încredere în ea, care nu s-a dovedit fantezistă.

Franța a înscris la primul ei șut pe spațiu porții. Gol cu capul, datorat madrilenului Varane, în minutul 40. Uruguay e zero la propriu și la figurat. Și chiar 0 fiind, tot trebuia să înscrie în poarta francezilor, câteva minute mai târziu, când au ratat pe rând Caceres și apoi Godin, de la doi metri, cu poarta goală !

Franța a câștigat clar, dar a făcut cel mai slab meci al ei de până acum, cu o echipă care ar fi fost învinsă relativ ușor de FCSB.

Singurul gest notabil, de mare clasă și stil, a fost făcut de Griezmann care a înscris golul nr.2 și aproape că a fost mai mult trist, neputându-se bucura mai deloc. Antoine Griezmann (27 de ani), cel mai bun om al francezilor, între mulți submediocri, are multe și mari legături cu Uruguay-ul (inclusiv nașii), pe care nici măcar nu și le ascunde. El nu a sărit în sus și a avut o mină sobră și discretă la gol, dând o lecție de fair-play și eleganță. Atât.

Franța a fost gestul de mare senior al lui Griezmann. Fotbal, cam de nota 5,20 cel mult pentru Franța… Iar pentru Uruguay și nota 3,30 poate fi prea generoasă. Chapeau bas, Griezmann, cu tine am rămas ! (foto marca.com)

În semifinală, Franța-Belgia, după ce Belgia a învins și mai penibil Brazila, 2-1, închinzându-se în propriul careu o repiză întreagă.

PS. Vorba marelui gazetar Dan Culicovschi, din Ploiești: ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi jucat Cavani la Uruguay, iar portarul sud-american nu ar fi scăpat mingea din mână mai penibil decât Rică Răducanu în cele mai penibile momente ale sale ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri