Caută
Close this search box.

CM 2018. Croația face istorie, elimină Anglia și urcă în finala Mondialului

Meci fabulos  în capitala Rusiei, grație în special reprizei secunde, meci cu mult peste nivelul primei semifinale Franța-Belgia. Dumnezeu a fost croat în această seară de miercuri, la Mondialul din Rusia. Ceea ce aproape nimeni (cu excepția croaților) nu ar fi crezut la startul acestui Mondial este acum realitate crudă pentru întreg Imperiul Britanic și nu numai. Anglia a fost învinsă în semifinală de Croația, după ce a condus cu 1-0 și părea că merge lejer către finala cu Franța. Incredibil, dar adevărat.

O cronică a meciului nu ar mai avea nicio relevanță acum. Toată planeta a văzut ce s-a întâmplat la Moscova. Croația a fost mult mai ambițioasă, a luptat pe viață și pe moarte, în vreme ce englezii au fost mai placizi, mai previzibili și mult mai incisivi decât în partidele anterioare. Și încă ceva. Anglia a abandonat – Dumnezeu știe de ce – tricourile roșii care lea-u adus numai victorii și despre care toată lumea știe că poartă noroc. Au trecut la clasicul echipament alb și au pierdut. Nimic nu este întâmplător în această lume.

Anglia a deschis foarte repede scorul, în minutul 5, Trippier. La 1-0, Anglia a mai avut două ocazii uriașe una după alta, o bară în min. 30, apoi o altă situație câteva minute mai târziu.Totuși, există multe semne de întrebare legate de modul în care a egalat Croația în repriza secundă. Era minutul 68, atunci când croatul Perisici a reluat cu talpa din centrul careului, fiind foarte aproape de Kyle Walker, fundașul ”cetățenilor” de la Manchester City. Totuși, arbitrul turc Cuneyt Cakir, care a condus cel puțin ciudat această partidă, n-a avut nicio intenție de a fluiera ceva și nici măcar nu s-a gândit să folosească VAR-ul, arbitrajul video… Nimic.

Mai departe, egalează Perisici, min. 68, iar golul victoriei vine în prelungiri, Mandzukici, min.109. Cu un singur șut pe spațiul porții, era greu pentru Anglia să meargă în finală.

Cu Modrici și Perisici luptând pe viață și pe moarte, Croația (chiar) face istorie și va juca finala Campionatului Mondial cu Franța, duminică seara, pe Lujniki din Moscova, de la ora 21, ora României. În finala ”mică”, sâmbătă, de la ora 21, Anglia-Belgia, reeditarea meciului din grupe (1-0 pentru Belgia). (foto digi24.ro)

Un răspuns

  1. Intreb, nu dau cu parul. Sigur cele doua finale, de sambata, respectiv duminica sunt de la ora 21?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri