Caută
Close this search box.

CM 2018. Hazard-ul duce Franța în finală, cu tot cu circul lui Mbappe

Franța este prima finalistă a Campionatului Mondial 2018, după ce a învins Belgia cu 1-0 (0-0).

Golul acestei uriașe victorii, care duce Franța pentru a treia oară într-o finală mondială, după cele din 1998 (câștigată cu Brazilia, 3-0) și 2006 (pierdută dramatic, cu Italia, la penalty-uri) a fost marcat de jucătorul Barcelonei, de origine cameruneză, Samuel Umtiti (24 de ani), cu capul, după un corner în minutul 51.

Astfel, sub privirile președintelui Emanuel Macron, Franța antrenorului Didier Deschamps va juca marea finală de duminică, 15 iulie, de la ora 21, cu învingătoarea partidei dintre Anglia și Croația, de marți seara.

Meciul nu s-a ridicat la nivelul unei semifinale de campionat mondial, dar a avut câteva faze spectaculoase și ocazii mari la ambele porți. Repriza întâi a aparținut belgienilor, cu un Hazard în bună dispoziție, dar și cu un portar francez, Lloris, în mare formă, care a blocat un șut al lui Hazard din minutul 15 pe care scria ”gol”.

Franța a jucat la așteptare, a avut o repriză secundă mai bună, a găsit și calea golului, după care s-a retras treptat, ajungând până la penibilul și meschinăria unor trageri de timp rușinoase, venite tocmai de la ”marea vedetă” Mbappe, un Neymar perfecționat în ce privește tăvălitul pe jos și circul din minutele de prelungiri. Penibil.

Cum-necum, cu 8-5 la șuturi pe poartă și 5-3 pe spațiul porții, se poate spune că Franța a meritat victoria. Dar am fi așteptat mai mult de la învingători, nu doar să se retragă în apărare, cu 10 jucători la cel mult 20 de metri de poartă, ca orice echipă de liga a doua …

Belgienii, firește, au încercat să egaleze până la final, dar acțiunile lor nu au avut consistență, în ciuda numelor impresionante din ofensivă, precum De Bruyne, Hazard sau Lukaku, ultimul depășit total de miza acestui meci. (foto europe1.fr)

2 răspunsuri

  1. „Astfel, sub privirile președintelui Emanuel Macron, Franța antrenorului Didier Deschamps va juca marea finală de miercuri, de la ora 21, cu învingătoarea partidei dintre Anglia și Croația, de marți seara.” Ce ai consumat Mugurele?

  2. „….. , cu învingătoarea partidei dintre Anglia și Croația, de marți seara”. Este grea corectura, nu-i asa?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri