Caută
Close this search box.

CM 2018. ”Teroare” la penalty: Croația învinge și joacă cu Rusia în sferturi

Cea mai ”nebună” zi de la Mondial s-a încheiat cu două partide care au intrat în prelungiri, oferindu-ne același scor final, 1-1, după care, tot ambele, au ajuns la penalty-uri de departajare, în care s-a mers pe muchie de cuțit, adică am văzut portari care au apărat peste orice așteptări: Akinfeev (Rusia), Kasper Schmeichel (Danemarca) și Subalic (Croația).

A doua optime de duminică, meciul dintre Croația (favorita hârtiei) și Danemarca a avut cel mai șocant start dintre toate disputele de până acum ale acestui turneu final. Două goluri înscrise foarte repede, în pprimele 4 minute de joc, câte unul în fiecare poartă: Mathias Jorgensen a deschis scorul pentru Danemarca, în primele 40 de secunde de joc, apoi Mario Mandzukic a egalat pentru Croația în minutul 4.

Și tocmai când așteptam o ploaie de goluri, lucrurile au cam rămas ca în … gară, pentru că aici s-a încheiat totul, mai puțin poate momentul acela crucial din prelungiri, când cel mai bun croat al momentului Luca Modrici, a executat un penalty ce putea pune capăt dispuet. Dar excelentul portar danez Kasper Schmeichel, fiul celebrului Peter Schmeichel (marele portar de acum 20 și ceva e ani) a apărat formidabil și a împins meciul spre penalty-uri de departajare. La care ambii portari au dat câte un superb recital: Subalic (Croația) la mare concurență cu juniorul Schmeichel, 3 lovituri parate, față de cele “numai” două ale danezului.Rakitic a fost cel care în final, cu un ultim penalty transformat, a adus victoria pe muchie de cuțit amcroaților. Pe 7 iulie, adica sâmbata viitoare, la Soci, vom avea sferturile de finală ale naționalelor salvate de portari: Rusia (cu Akinfeev)-Croatia (cu Subalic). Așadar, Croația s-a calificat din nou, după 20 de ani, în sferturile unui turneu final mondial.

Am urmărit doar al doilea meci din întreaga istorie a turneelor finale de Campionate Mondiale în care ambele combatante au reușit să înscrie în primele 4 minute, după meciul Argentina-Nigeria 3-2, din iunie 2014. (foto digisport.ro)

Primele două sferturi de finală sunt:  FRANȚA – URUGUAY și CROAȚIA – RUSIA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri