Caută
Close this search box.

CM 2018. ”Thriller” și penalty-uri: Rusia face istorie și merge în ”sferturi”

Debut fulgerător în optimea de finală de pe Stadionul Olimpic Lujniki din Moscova, Rusia-Spania. După o lovitură ligeră a ibericilor, de pe partea dreaptă, Ignashevici încearcă să îl faulteze pe Sergio Ramos, min.12, în careul rușilor, dar trimite mingea în propria poartă.

În continuare, fosta campioană mondială și europeană domină jocul și face sute de pase, tiki-taka, dar nu mai amenință foarte clar poarte lui Akinfeev. Rușii, nici atât, par timorați de palmaresul formidabil al Spaniei.

Când nimeni nu se mai aștepta, în min.41, Gerard Pique (soțul Shakirei), sare în careu să respingă o minge rătăcită departe de poartă, dar atinge balonul cu mâna, în zbor, fără a influența direcția acestuia. Penalty. Execută ireproșabil Artem Dziuba, iar ”Sbornaia” salvează din aproape nimic o repriză palidă. 1-1 și meciul o ia de la început.

… O ia de la început, însă în repriza a doua urmărim același scenariu, fără gol: Spania pasează, domină copios, dar nu înscrie. Urmează prelungirile (primele din acest turneu final ăn Rusia), cam în același ”stil” și totul curge spre penalty-urile de departajare. Chiar dacă jocul nu este foarte spectaculor, în aer se simte o atmosferă de thriller, accentuată de ploaia puternică din ultimele minute ale prelungirilor. Ultime minute în care arbitrul olandez Bjorn Kuipers închide ochii cu grație la două faulturi în careu rușilor. dar cine ar fi dat penalty împotriva gazdelor, în fața unui Lujniki arhiplin ? Nimeni, desigur, c-așa-i în… fotbal.

Iată câteva cicre extrem de sugestive: Spania-Rusia 1447 – 286 la număr de pase ! 1027 – 201 la număr de pase reușite. Posesie, 75 – 25 procente în favoarea Spaniei.

Și au venit penalty-urile. Spania-Rusia 2-1 INIESTA. Apoi : 2-2, gol SMOLOV, 3-2 PIQUET. 3-3 IGNASEVICH. Apoi ratează spaniolul Koke, 3-4 GOLOVIN, 4-4 SERGIO RAMOS, 4-5 CERISHEV și …ratează Aspas. RUSIA ESTE ÎN SFERTURILE DE FINALĂ, pentru prima oară în  istoria acestei naționale, așa cum și calificarea în optimi a fost o premieră. Alături de messi și Ronaldo, pleacă acasă și întreaga galerie de vedete a Spaniei .

Foto fanatik.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri