Caută
Close this search box.

CNCD s-a autosesizat după ce Petre Daea a comparat sacrificarea porcilor cu exterminarea everilor la Auschwitz

Petre Daea

Declaraţiile lui Petre Daea, ministrul Agriculturii, au dus la autosesizarea Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

El a comparat sacrificarea porcilor infestaţi cu pestă porcină cu uciderea evreilor de către nazişti în lagărul de concentrare de la Auschwitz.

Petre Daea va fi va chemat la audieri în perioada următoare, a declarat Asztalos Csaba, preşedintele CNCD.

Deocamdată am făcut o autosesizare astăzi şi o să urmeze o procedură în care-l invităm pe domnul ministru Daea. (…) Nu putem să comentăm, pentru că ne-am antepronunţa„, a precizat Asztalos Csaba.

Fiind întrebat când va fi audiat ministrul Agriculturii, preşedintele CNCD a spus: „Încă nu s-a fixat o dată a audierii”.

Cam într-o săptămână, adică nu săptămâna viitoare, cealaltă, cam în zece zile”, a adăugat Asztalos Csaba.

Petre Daea, ministrul Agriculturii, a declarat, la Antena3, în legătură cu măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, că trebuie sacrificate 45.000 de animale: „Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (…), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz„.

Astăzi, mai mulți lideri politici ai opoziției i-au cerut ministrului agriculturii demisia pentru aceste afirmații.

Şi Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului, anunţă că s-a autosesizat în legătură cu emisiunea  la Antena3, în care ministrul Petre Daea a comparat sacrificarea porcilor infestaţi cu pestă porcină cu uciderea evreilor în lagărul de concentrare de la Auschwitz.

Când un invitat face o afirmaţie de o asemenea gravitate, care batjocoreşte memoria victimelor Holocaustului, moderatorul este obligat să reacţioneze, dacă nu vrea să fie considerat complice. Să compari, ca demnitar al statului, sacrificarea unor porci din cauza unor boli cu cea mai mare tragedie din istoria umanităţii este foarte grav, iar moderatorul în a cărui emisiune se fac asemenea afirmaţii ruşinoase pentru România ar fi trebuit să intervină pentru a nu lăsa ca ruşinea să se extindă şi asupra presei„, susţine Doina Rusu, într-un comunicat citat de Agerpres.

UPDATE: Petre Daea, îşi cere scuze public după ce a afirmat că porcii cu pestă trebuie incineraţi, iar asta „este o munca extraordinară, ca la Auschwitz„. El susţine că a vrut să prezinte „situaţia deosebit de grea cu care se confruntă în această perioadă crescătorii de porci” şi să îşi exprime „durerea sufletească„.

De asemenea, Daea îşi exprimă respectul pentru toţi membrii comunităţii evreieşti.

PNL şi USR îi cer demisia în urma acestor afirmaţii. Comparaţia între arderea porcilor bolnavi şi Holocaust, o tragedie soldată cu milioane de victime, este „şocantă şi halucinantă”, spune liderul USR, Dan Barna.

Un răspuns

  1. Porcii si evreii lui Daea. Mistificarea istoriei care i-a schilodit pe romani
    Joi, 26 Iulie 2018, ora 17:12(Petre M.Iancu)
    „…In contextul unor astfel de asertiuni, care ignora nu numai varsarile de sange ceausiste, femeile ucise prin interdictia avorturilor si infometarea natiunii, ci si sistematica ei prostire, consuna intotdeauna „patriotice” falsificari antisemite si „pioase” pretentii ultranationaliste.

    Potrivit lor, campionii raului facut romanilor n-ar fi fost autohtoni, ci alogeni. Or, daca asa ar fi stat lucrurile, daca marele rau n-ar fi debutat inca inainte de Antonescu sau chiar de Guvernul Goga-Cuza, continuand cu funesta alianta cu Hitler si cu nationalismul ceausist, ce bine le-ar merge, la sapte decenii de la debarcarea Anei Pauker, romanilor!…
    „…Statisticile n-au cum sa nu ingrozeasca.

    Condusa cu pauze nesemnificative de partidul lui Ceausescu, Iliescu, Nastase, Ponta si Dragnea, tara detine nu doar recordul analfabetismului. Ci e campioana si la mortalitate infantila, infrastructura lipsa, la imbisericire, dar si la export de creiere si prostitutie,…”____––____exact, iar cretini si/sau criminali de acest gen (care arunca orice blam pe alogeni) mustesc in spatial romanesc, si pe asfalt si pe virtual…Iar terminarea Romaniei, de la acesti indivizi va veni, indivizi get-beget, romani…In realitate cei mai mari anti-romani, fie inconstienti(fiind cretini) fie criminali de cea mai joasa spetza …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri