Caută
Close this search box.

Consolidarea clădirilor cu risc seismic. Lista imobilelor în lucru

Primăria Municipiului București prin Compania Municipală Consolidări a demarat, începând din luna noiembrie 2017, un amplu program de  punere în siguranță, consolidare si reabilitare a clădirilor cu risc sesimic din Capitală.

Pentru acest domeniu prioritar s-au alocat anul acesta 10 milioane de euro și au fost  înființate entități clare care să acționeze rapid și eficient pentru a recupera aproape 30 de ani de amânări, anunță un comunicat de presă al Primăriei Capitalei. Astfel, în ultimele opt luni, au început lucrările de consolidare la 22 de clădiri din centrul Bucureștiului.
Doua dintre cele 22 de clădiri au fost demolate din motive de siguranță având toate avizele necesare, iar la celelelalte 20 lucrările se afla în diverse stadii de execuție.
Concret, în acest moment avem șantiere deschise la 20 de clădiri: la 5 dintre acestea (Blanari nr. 2-6-8-10 si Franceza nr. 30) lucrările depunere in siguranta au fost deja finalizate și a început consolidarea propriu-zisă, iar la alte 15 a fost demarată prima etapă a procesului de consolidare, adică punerea în siguranță.

Lista imobilelor la care se lucrează pentru consolidare si reabilitare:
– Blanari nr. 2-6-8-10
– Franceza nr. 30
– Spatarului nr. 36
– str Baia de Fier nr. 5
– str Baratiei nr. 50
– Calea Mosilor nr. 215 E/195
– Str Lipscani nr. 75
– str Matasari nr. 44
– str Mantuleasa nr. 11
– Calea Mosilor nr. 82
– Sfintilor nr. 13
– Str sg. Nastase Pamfir nr. 24
– Calea Mosilor nr. 74
– Calea Mosilor nr. 84
– Calea Serban Voda nr. 107
– str Gladiolelor nr. 11
– str. Biserica Enei nr 14

Toate cele 20 de clădiri enumerate mai sus sunt construite în perioada anilor 1900 și se află în centrul Bucureștiului, o parte dintre ele fiind monumente istorice. Acestea erau foarte degradate și prezentau un pericol public atât pentru cetățenii care locuiau în ele cât și pentru cei care tranzitau zona.

Familiile care locuiau în clădirile la care au început lucrările de punere în siguranță și consolidare au fost mutate în locuințele de necesitate deținute de Primăria Capitalei, în Piața Națiunile Unite, locuințe modernizate recent.

Administrația Municipală Clădiri cu Risc Seismic a ridicat în catalogul electronic SICAP un număr de 14 documentații pentru efectuarea de expertize tehnice și DALI.

Un număr de 18 imobile sunt în faza de reproiectare, având în vedere schimbările din normativele în construcții și legislația în domeniu și un număr de 5 imobile vor intra în pregătirea documentației de proiectare, la solicitarea locatarilor care s-au adresat AMCCRS.

În ședința de CGMB din data de 14 iunie, au fost transferate un număr de 8 imobile de la AFI către AMCCRS, pentru a se pregăti documentația în vederea consolidării acestora.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri