Caută
Close this search box.

Cum poate rezolva Dăncilă problema lui Dragnea cu Justiţia; Ponta lansase această ipoteză

Liviu Dragnea, liderul PSD, anunţă, în legătură cu amânării intrării în vigoare a Legilor Justiției și a Codurilor penale, așa cum au fost fost modificate de majoritatea PSD/ALDE, că această chestiune ar putea fi rezolvată de Guvern.

El nu a precizat exact modalitatea prin care poate interveni Guvernul, pe care-l conduce, de fapt, însă, potrivit legii, există doar două variante: ordonanța de urgență sau asumarea răspunderii.

Întrebat ce se va întâmpla dacă se va încerca blocarea legilor Justiției și a Codurilor Penale, Dragnea a răsuns că „decizia va fi la Guvern”.

Aşa că nu este exclus ca problemele pe care le are acum Dragnea cu justiţia să fie rezolvate de Viorica Dăncilă, prin OUG, de pildă, consfinţind noul Cod Penal care îl poate avantaja pe liderul PSD.

„Nu o să impun premierului sau Guvernului nimic. Ceea ce ține de parlament, de decizia politică sunt lucruri rezolvate. Decizia politică a fost asumată, cu calendar anunțat public, respectat. De aici încolo să vedem cum se desfășoară lucrurile în continuare, contestări. Ei vor să se întindă cu intrarea în vigoare a acestor legi cu speranța restaurației. Ce va face Guvernul, ce vor face partidele din coaliție, vom vedea. Și eu aștept ca toți colegii noștri să facă ceea ce e de făcut pentru ca obiectivele asumate de noi să fie îndeplinite. O să vedem”, a spus Dragnea, la Antena3, conform HotNews.

Victor Ponta, fost premier şi fost lider al PSD, susţine, la începutul lunii iulie, că actuala sesiunea extraordinară a Parlamentului este ”o perdea de fum”.

Ponta afirmă că Guvernul Dăncilă va rezolva toate problemele personale ale lui Liviu Dragnea prin ordonanţe de urgenţă.

 (…) in timp ce presa alearga prin Parlament sa vada ce mai spune un deputat sau ce articol se mai schimba Guvernul Dancila rezolva toate problemele personale ale lui Dragnea prin Ordonante de Urgent, scria Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri