CCR va dezbate sesizarea Opoziţiei la Codul penal pe data de 17 septembrie, potrivit unor surse politice. Data fixată de CCR – abia peste două luni şi jumătate – este oarecum surprinzătoare, în condiţiile în care Curtea stabilea un termen de judecată cam într-o lună de la sesizare.

Calendarul CCR îl ţine în tensiune pe Liviu Dragnea, care ar fi vrut ca noul Cod penal să intre în vigoare cât mai repede pentru a scăpa de emoţiile condamnării.

PNL şi USR au sesizat CCR după modificările controversate făcute la Codul penal de coaliţia PSD-ALDE. În opinia Opoziţiei, zeci de articole, printre care şi cel care-l scapă pe Liviu Dragnea de puşcărie, ar fi neconstituţionale.

Liviu Dragnea s-a plâns în repetate rânduri că Opoziţia şi preşedintele Klaus Iohannis blochează modificările legislative operate de majoritatea PSD-ALDE în Parlament, printre care legile Justiţiei şi Codurile penale. Însă tot ce au făcut PNL, USR şi şeful statului a fost să conteste legile la CCR, atribut oferit de Constituţie.

64 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 3 =