Caută
Close this search box.

Dragnea arată limpede de ce vrea să-l suspende pe Iohannis: Pentru că a fost condamnat de doua ori

Liviu Dragnea, liderul PSD, îl amenință în continuare pe președintele Klaus Iohannis cu suspendarea. De data aceasta reiese că, de fapt, motivul real ar fi că el a fost condamnat de două ori „fără dovezi„.

Dragnea susține că subiectul privind suspendarea lui Iohannis este „ferm deschis„, pentru că amânarea semnării decretului de revocare a Laura Coduţa Kovesi, şefa DNA, nu a fost singurul motiv de suspendare.

Dragnea mai spune că „sută la sută” demersul va merge mai departe.

Însă, iată aflăm de la Liviu Dragnea o nouă poveste. Raluca Turcan, prim-vicepreşedintele PNL, i-ar fi spus preşedintelui Klaus Iohannis că, dacă „aranjează” condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive, ea va da jos Guvernul Dăncilă a doua zi. Dragnea susţinea lipede la antena 3 că e clar că „miza principală a lui Iohannis este ca el să nu mai existe„.

„Eu vă spun ce vorbeau Raluca Turcan şi Ludovic Orban, şi vorbind şi cu oameni din PSD, şi cu oameni din alte partide. Raluca Turcan i-a promis preşedintelui Iohannis că, dacă dumnealui aranjează condamnarea mea, ea garantează că dă Guvernul jos a doua zi. Condamnarea mea s-a realizat, Guvernul n-a picat. Bun, nici acum nu au înţeles şi nu vor înţelege niciodată ce înseamnă acest partid, ce înseamnă PSD. (…) Nu-s prost. E clar ca miza principală a lui Iohannis este ca eu să nu mai exist.”, a declarat Liviu Dragnea la Antena3.

Întrebat dacă el crede că președintele Iohannis a contribuit la condamnarea sa, Dragnea a spus: „Da. Asta este părerea mea„. El susține că a fost condamnat de două ori fără dovezi. „Vorbim de a doua condamnare pe care o primesc fără probe. Este un ofițer, nu îi dau nume, dar care mi-a zis că a participat întâmplător la o discuție cu niște șefi din niște instituții și care au zis – domnule, am rezolvat doar cu un judecător, dar lucrăm în continuare. Dacă ține la onoarea militară și nu are mize mici, poate ar fi bine să spună, pentru că mâine i se poate întâmpla lui„.

Nu este prima dată când Dragnea introduce în poveștile sale „personajul misterios” care îl atenționează în legătură cu un „complot” împotriva sa.

Raluca Turcan, ciată de News.ro, a declarat însă că declaraţia lui Liviu Dragnea legate de faptul că ea i-ar fi spus preşedintelui să îi aranjeze condamnarea în dosarul angajărilor fictive reprezintă „halucinaţii” şi „conspiraţii inventate pentru consumul propriului partid„.

„Suspendarea”

„Este ferm deschis subiectul suspendării preşedintelui Iohannis, pentru că doar faptul că a semnat decretul de revocare a doamnei Kovesi nu înseamnă că ăsta era singurul motiv de suspendare.

De 7-8 luni de zile preşedintele, care ar trebui să fie preşedintele tuturor românilor, şi cel care mediază între puterile statului şi care coagulează in jurul lui puterile statului şi energiile pozitive din această ţară, blochează în mod constant activitatea Parlamentului prin contestare, recontestare, retrimiterea unor legi foarte importante şi necesare care trebuiau să intre în vigoare demult, blochează de câte ori poate activitatea Guvernului, ameninţă Guvernul, ameninţă primul-ministru, participă la proteste împotriva Guvernului, incită la răsturnarea ordinii constituţionale, incitând lumea să iasă în stradă la proteste, trimite consilieri prezidenţiali să ameninţe sau să inducă teamă unui judecător de la CCR şi este un şir lung de încălcări ale Constituţiei care se tot pun în dreptul preşedintelui Iohannis”, susține Liviu Dragnea, la Antena3.

El a spus că „sută la sută” demersul privind suspendarea preşedintelui va merge mai departe, iar la ora asta nu ştie ce ar trebuie să se întâmple ca acest lucru să se oprească în toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri