Caută
Close this search box.

Dragnea îi îndeamnă pe Teodorovici şi pe Mişa să nu se mai certe şi să-l «execute silit» pe Iohannis

Liviu Dragnea, liderul PSD, le cere lui Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, şi lui Ionuț Mișa, preşedintele ANAF, să nu se mai „certe” în privinţa procedurilor prin care trebuie recuperați banii pe care președintele Klaus Iohannis i-ar datora statului.

Când doi se ceartă, unul rămâne cu banii. Eu îi sfătuiesc să nu se mai certe”, a declarat Dragnea, întrebat de ziariști cum comentează acest subiect.

Dragnea le-a cerut celor doi oficiali „să facă demersurile pentru ca acești bani să vină la statul român” și a precizat că așteaptă „cu mare curiozitate ce va face Ministerul de Finanțe„.

Eugen Teodorovici și Ionuț Mișa au avut o serie de contre legate de modul și cine ar trebui să recupereze banii încasați de Klaus Iohannis pentru închirierea casei pe care a pierdut-o definitiv, în instanță.

Liviu Dragnea afirmă aşteaptă cu ”o foarte mare curiozitate” să vadă ce va face Ministerul Finanţelor în cazul recuperării banilor încasaţi incorect, din chirii, de preşedintele Klaus Iohannis, şi a spus că Ministerul Finanţelor şi ANAF nu ar trebui să se mai certe şi ar trebui să recupereze banii.

Dragnea a subliniat că, în acest caz, statul român poate fi bine reprezentat de Ministerul Finanţelor, nu de către ANAF.

Am văzut apeluri publice, la televizor, să meargă Ioannis de bunăvoie să depună banii. Eu aştept ca statul român, în principal Ministerul Finanţelor, pentru că statul român poate fi reprezentat de către Ministerul Finanţelor, nu de către ANAF, să facă demersurile necesare pentru ca aceşti bani să vină la statul român”, a spus Dragnea, citat de News.ro.

Dragnea susţine că nu ar fi normal ca statul să mai aştepte, în condiţiile în care preşedintele Iohannis se ascunde după ”chichiţe avocăţeşti”, iar Finanţele şi ANAF ar trebui să recupereze banii, nu să se certe.

”Nu să stăm doi ani de zile sau să stea doi ani de zile şi să mai stea doi ani învârtindu-se în jurul unor chichiţe avocăţeşti, notariale sau de altă natură. Lucrurile sunt clare. Aştept cu o foarte mare curiozitate ce va face Ministerul Finanţelor. (…) Când doi se ceartă, unul rămâne cu banii. Eu îi încurajez să nu se mai certe şi să vadă care este calea firească a statului, să recupereze aceşti bani”, a spus liderul PSD.

Întrebat dacă vor rămâne în funcţie amândoi, ministrul Finanţelor şi şeful ANAF, după această dispută, Dragnea a răspuns că ”pot să rămână şi amântrei, şi Iohannis„.

Întrebat de o ziaristă dacă aceste solicitări legate de recuperarea sumelor datorate statului se referă și la Tel Drum, Dragnea a replicat: „Cât de apropiată e firma Tel Drum de mine? E atât de apropiată de mine cum e și orice altă firmă din România”, înainte de a preciza că solicitarea sa se referă la toate cazurile „unde datoriile sunt dovedite și stabilite printr-o hotărâre definitivă și irevocabilă”, arată HotNews.

Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde funcţionează sediul unei bănci, în noiembrie 2015, în urma unei decizii a Curţii de Apel Braşov, după un proces care a durat mai mult de 16 ani.

La începutul lunii iulie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis preşedintelui ANAF şi ministrului Finanţelor întrebarea dacă ”au de gând să recupereze sutele de mii de euro de la domnul preşedinte Iohannis”.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici a spus, ulterior, că procedura a fost demarată, iar preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să plătească statului suma de peste 1,2 milioane lei încasată din chiria imobilului din strada Nicolae Bălcescu numărul 29, din Sibiu, deşi statul nu este încă proprietarul acelui imobil.

Vinerea trecută, Eugen Teodorovici, a spus, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că ANAF a trimis o solicitare către Oficiul de Cadastru pentru intabularea imobilului din Sibiu care a aparținut președintelui Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri