Caută
Close this search box.

Dragnea: În numele meu, al PSD şi al coaliţiei de guvernare prezint scuze comunităţii evreieşti; declaraţia lui Daea, o gafă

Liviu Dragnea, liderul PSD, afirmă că declaraţia lui Petre Daea, ministrului Agriculturii, a fost „o gafă” şi a prezentat scuze comunităţii evreieşti.

El mai susţine  că regretă faptul că un ministru al Guvernului PSD-ALDE a făcut o asemenea afirmaţie.

Petre Daea a susţinut, la Antena3, că porcii infestaţi trebuie incineraţi, afirmând că este „o muncă extraordinară, ca la Auschwitz„.

Dragnea afirmă că PSD a condamnat întotdeauna declaraţiile sau derapajele antisemite, el adresând scuze comunităţii evreieşti, în nume propriu şi în numele coaliţiei PSD-ALDE, pentru declaraţiile lui Petre Daea.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Dragnea îi atrage atenţia ministrului Agriculturii să fie mai atent asupra modului în care se exprimă

Declarația ministrului Daea reprezintă o gafă! Regret că un ministru al Cabinetului PSD – ALDE a făcut o asemenea declarație, deși sunt convins că nu a existat nici cea mai mică intenție de a ofensa poporul evreu, screi Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Cu toate acestea, îi atrag public atenția ministrului agriculturii să fie mai atent asupra modului în care se exprimă și să nu mai folosească asocieri care pot jigni profund.

PSD consideră că Holocaustul împotriva evreilor a fost o tragedie, care nu trebuie să se mai repete. Am condamnat întotdeauna declarațiile sau derapajele antisemite. Vom sprijini în continuare progresele în domeniul studierii, educației și comemorării Holocaustului.

În numele meu, al PSD și al coaliției de guvernare prezint scuze comunității evreiești pentru afirmațiile domnului ministru Daea, conchide Dragnea.

„Nu există antidot, nu există vaccin, nu există medicamente, singura metodă este sacrificarea. Porcii se incinerează, este o muncă extraordinară. Acolo este ca la Auschwitz. Efective de porci care se asomează, trec în partea cealaltă şi se pun pe foc, o fac medicii veterinari care sunt la limita rezistenţei, să stai cu 2000- 3000 de porci care trebuie sacrificaţi zilnic„, a spus ministrul Petre Daea, la Antena3.

https://magnanews.ro/2018/07/26/cncd-s-a-autosesizat-dupa-ce-petre-daea-a-comparat-sacrificarea-porcilor-cu-exterminarea-everilor-la-auschwitz/

Un răspuns

  1. Afara cu oierul sef !Gluma de prost gust ( nu-i prima ) sau se credea ca-i intr-o cocina ?
    Duceti-l la Osvecin -Auswitz, la camera de gazare pe acest nenorocit .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri