Caută
Close this search box.

Elena Ceaușescu, director de imagine la FIFA

Federația Internațională de Fotbal (FIFA) devine un fel de ”mică Inchiziție” în Secolul XXI.  Forul mondial al sportului-rege  cere televiziunilor de la Mondialul de fotbal din Rusia, nici mai mult, nici mai puțin, decât, vezi Doamne, să nu mai prezinte prim-planurile prelungite cu suporteri aflați în tribune, la meciuri, pentru a evita, culmea aberației, „conotațiile sexuale”.

Nici Elena Ceaușescu, ”reputată” pentru ura pe care o avea față de femeile frumoase, nu ar fi găsit o ”formulă” mai aberantă decât interzicerea acestor imagini, până la urmă estetice și relaxante, din tribune. Încă o dată, absurditate mai mare era greu de imaginat, acum, la final de Campionat Mondial. Cam așa ajunge Elena Ceaușescu director de imagine la FIFA

Interesant este că la nicio federație din lume nu am mai auzit asta. Trepădușii de la FIFA, aduși acolo pe criterii de bani, nepotism sau amantlâc și-au zis, probabil, că, dacă la fotbal tot nu se pricep, dacă tot au fost prinși cu cioara vopsită (în mulți ”verzișori”) la desemnarea țărilor organizatoare de CM, atunci măcar să se ocupe de ceva la care (cred ei) se pricep: ”sexul murdar și vulgar” din tribunele Rusiei. Sigur că nu a fost nici vorbă de așa ceva.

„Preferâm ca acoperirea evenimentelor să evite prim-planurile exagerate și prelungite, care ar putea induce sugestii sexuale sau favorizarea unui sex față de celălalt”, se arată într-un comunicat, să ne fie cu iertare, cât se poate de tembel și stupid al forului sportiv.

Evident că nu este nimic sexual în invocatele imagini de prim-plan. În această manieră, FIFA ar trebui să interzică și portretele din pictură sau prim-planurile din fotografie ori cinematografie. Pentru că, știe toată lumea fotbalului, recomandarea venită de FIFA nu este nimic altceva decât o interdicție în toată regula. O dovadă în plus, dacă mai era nevoie, că numărătorii de cartoane galbene de la Zurich sunt renumiți în lumea întreagă nu numai pentru corupția profundă (de la Havelange și Blatter încoace), dar și pentru aceea că, luați cu toții împreună, au reușit să încheie – cu ceva eforturi, e drept – lecturarea unui întreg pachet de cărți … de joc.

Pentru o mai bună cunoaștere a ”fenomenului FIFA” vă recomandăm cartea pe care forul cu pricina a încercat cu disperare să o interzică. Ea se numește : ”Fault! Mită, alegeri trucate și scandalul biletelor. Lumea secretă a organizației FIFA:” de Andrew Jennings.

Noroc că prețioasa indicație de la FIFA vine tocmai la sfârșitul turneului, înantea celor două finale, una ”mică” dintre Anglia si Belgia, de sâmbata, de la Sankt Petersburg (lipsită de orice miză și care se va desfășura, probabil, într-un plictis total), si marea finală, Franța – Croația, duminică, la Moscova.

…Și au zis, ”hai să ne remarcăm și noi cu ceva !”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri