Deputatul PSD Eugen Nicolicea a fost luni protagonistul unui moment jenant în comisia Iordache, unde se dezbăteau modificările Codului penal. El a folosit un limbaj suburban într-o dispută cu fostul ministru PNL al Justiției, Cătălin Predoiu.

Liberalul a întrebat de ce a fost scoasă categoria terților din noua definiție propusă de PSD la infracțiunea de abuz în serviciu.

”Am explicat o dată înainte de a pleca la plen, probabil că erați la budă. Păi ce facem aicea?”, a răspuns Nicolicea.

”La nivelul la care ați replicat dumneavoastră, puteți rămâne. Nu pierde țara nimic. Dar când scoateți terții din categoria acestor subiecți de infracțiune, dați o primă de încredere celor care vor să fure acest buget. Câtă vreme se poate fura prin intermediari, asta faceți: legiferați furtul în România. La budă sau unde vreți dumneavoastră”, a reacționat Predoiu.

”În locul dumneavoastră de autor al prostiilor ăstora din Cod parcă ar fi bine să tăceți o țâră”, a replicat Nicolicea.

”Eu n-o să tac când îmi spuneți dumneavoastră și nici când îmi spun alții. Și nici n-o să mă cobor la nivelul abject la care ați adus discuțiile în această comisie. Dar nu ne putem face că nu vedem faptul că legiferați furtul. Se va fura prin intermediari. Să nu ne mințim, să nu ne prostim aici. Nimeni nu va lua pentru el, va lua prin X, Y și Z de la partid”, a continuat Cătălin Predoiu.

Discuția a continuat mai mult de 5 minute, Eugen Nicolicea evitând să răspundă la întrebarea pusă inițial: de ce a formulat în așa fel noua definiție a abuzului în serviciu încât dacă un funcționar obține, în mod ilegal, foloase pentru altcineva în afară de el și rudele apropiate, nu va fi tras la răspundere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 6 =