Caută
Close this search box.

Europarlamentarul Cătălin Ivan afirmă vrea să demonteze «propaganda mincinoasă a UDMR»

Cătălin Ivan, europarlamentar, ales pe listele PSD, acum unul dintre cei mai înverşunaţi adversari ai lui Liviu Dragnea, liderul PSD, a anunţat că vrea demonteze ”propaganda mincinoasă a UDMR”.

El a susţinut, la Târgu Mureş, că îşi va deschide un birou europarlamentar în Sfântu Gheorghe şi o linie telverde la care cetăţenii români din Harghita, Covasna şi Mureş să îi semnaleze discriminările la care sunt supuşi.

Cătălin Ivan afirmă că vrea să demonteze ”propaganda mincinoasă a UDMR”, susţinând, totodată, că sunt ”plângeri cu privire la copii care sunt daţi afară din şcoli pentru că nu au acceptat să participe la manifestări organizate de UDMR”.

Astăzi, la Târgu Mureș, am declarat public că voi reprezenta interesele cetățenilor români din Harghita, Covasna și Mureș atât în relația cu autoritățile centrale ale României, cât și la nivel european, scrie Cătălin Ivan pe pagina sa de Facebook.

În acest scop, înființez un cabinet europarlamentar permanent în municipiul Sfântu Gheorghe din Covasna și deschid o linie telefonică gratuită (telverde) cu numărul 0800 36 00 60 la care orice cetățean român va putea sesiza discriminări ori alte tipuri de abuzuri concrete din partea autorităților sau a persoanelor juridice. Linia telverde va fi accesibilă imediat ce se vor fi încheiat de îndeplinit condițiile impuse de noile regelemtări în privința datelor cu caracter personal.

Voi fi singurul europarlamentar de Harghita, Covasna și Mureș întrucât ceilalți, care sunt din această zonă, merg la Budapesta și țin ședințele de partid, în niciun caz la București. Voi trata cu multă seriozitate toate problemele semnalate și încurajez cetățenii români, indiferent de etnie, să ne dea informații concrete despre abuzuri, discriminări ori alte situații, pe care noi nu le putem obține altfel decât prin intermediul liniei telefonice gratuite. Avem și acum plângeri cu privire la copii care sunt dați afară din școli pentru că nu au acceptat să participe la manifestări organizate de UDMR. Fiecare sesizare va conduce la întâlniri directe cu persoanele respective și vom căuta soluții. Consider inadmisibil ca în anul 2018 să existe români discriminați pe criterii etnice în propria țară.

Îl am alături pe președintele Forumului Civic al Românilor din Harghita, Covasna și Mureș, Dan Tănasă, partenerul meu în ”proiectul comun de a demonta propaganda mincinoasă a UDMR”.

Ce ne-a determinat să construim acest proiect

Conferința Europeană ce a avut loc la Balvanyos, în Covasna, la sfârșitul lunii mai, pe tema limbilor regionale, și la care guvernul României nu a avut niciun reprezentant. Astfel, a fost auzit doar punctul de vedere al reprezentanților UDMR, care au afirmat că minoritatea maghiară nu își poate conserva identitatea. La acea conferință, am adus patru cutii cu cărți și broșuri despre situația românilor din zona Harghita – Covasna, ca un punct de vedere alternativ la UDMR, dar materialele publicistice au fost sustrase de către organizatori, în așa fel încât ele să nu poată fi distribuite invitaților străini. Poliția a deschis un dosar penal în acest caz.

”De peste zece ani desfășor activitate de avertizare publică cu privire la epurarea etnică a românilor din Harghita și Covasna, un fenomen instituționalizat, întrucât autorii acestui proces sunt instituții publice conduse de reprezentanți ai UDMR. România a semnat acum 20 de ani Carta Europeană a limbilor regionale sau minoritare și UDMR continuă propaganda mincinoasă conform căreia, chipurile, drepturile minorității maghiare nu ar fi respectate. Politicienii români nu sunt interesați de problemele românilor din această zonă. La București și la Bruxelles se aude o singură versiune de aici, a UDMR. Propaganda maghiară funcționează foarte bine. Mă alătur lui Cătălin Ivan în demersul de a demonta această propagandă mincinoasă și mă bucur că se declară europarlamentar de Harghita, Covasna și Mureș”, a afirmat Dan Tănasă în conferința comună de presă pe care am susținut-o azi. Lucrăm deja la o publicație despre miturile și propaganda falsă a UDMR din ultimii ani, cu scopul de a le demonta bucată cu bucată.

După experiența de la Balvanyos, am mers la Strasbourg, la Consiliul Europei, încercând să găsesc explicații pentru organizarea Conferinței. Vreau să vă spun că singura voce auzită este a reprezentantului UDMR.

Sunt și români la Consiliul Europei, dar fie nu știu nicio limbă străină, fie nu participă la ședințe, fie nu au nicio reacție. Este vorba și despre incompetență, dar și despre o complicitate a tuturor partidelor politice, care depind de votul UDMR în Parlamentul României. Din păcate, nu înțeleg că fiecare concesie făcută UDMR se traduce în costuri în plus pentru românii din această zonă, indiferent de etnie, în timp ce UDMR își atinge pas cu pas obiectivele, profitând de slăbiciunea politicienilor români.

Nu am întâlnit niciodată un discurs mai antiromânesc decât cel susținut la Conferința Europeană de la Balvanyos de către președintele Consiliului Județean Covasna. Ei bine, de azi înainte, voi fi singurul europarlamentar român din zona Harghita-Covasna – Mureș. Cetățean român, nu de etnie română pentru că eu consider că și cetățenii români de etnie maghiară trebuie să fie reprezentați. Cred că sunt victime ale aceleiași dezinformări grosolane din partea UDMR, căci sunt singurele informații care ajung la ei și atunci este normal să se întâmple așa. Ne vom asigura că vor ajunge la ei și alte informații, pentru că în România, cetățenii trebuie să fie reprezentați indiferent de etnie. Faptul că în Harghita și Covasna nu se vorbește limba română e o problemă foarte gravă a statului român, nu neapărat a etniei. Accentuez că sunt în egală măsură alături de cetățenii români, indiferent de etnie, conchide Cătălin Ivan.

Un răspuns

  1. dusman al lui dragnea… dar cam ” pe coada”, cand dragnea risca sa fie spulberat, iar despre UDMR, ceva trebuie sa fie, insa a marsa pe asta si a nu vedea padurea(etc.) este precum in (la) articolul de mai jos, de pe Puterea, unde/ si de unde, fac transferuri de comentarii…Invitati speciali, psihologii si psihoanalistii, poate mai invata ceva, mai ale in domeniul dublarii, triplarii,s.a.m.d., de „personalitate”(Klaus Iohannis a promulgat LEGEA! Măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului.-de Z.P. | 2018-07-02 14:15)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri