Caută
Close this search box.

Fără precedent: Drăgulescu, protest pe trotuar cu 8 trofee de campion mondial

Joi, în jurul orei 13:45, Marian Drăgulescu (37 de ani), de opt ori campion mondial de gimnastică, de 10 ori campion european (inclusiv anul trecut), vicecampion olimpic și medaliat cu bronz la JO, sportiv cu un total de 31 (!) de medalii la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene și Jocurile Olimpice a venit în fața sediului Ministerului Tineretului și Sportului, unde a întins un tricolor al României și toate trofeele câștigate în carieră, pentru a protesta față de decizia Federației Române de Gimnastică de a-l exclude din lotul pentru Campionatul European de Gimnastică 2018 de la Glasgow.

Gimnastul Marian Drăgulescu a declarat pentru postul România TV că este dorește foarte mult să concureze pe proprie răspundere la ”Europene”, pentru a-şi apăra medalia de aur cucerită anul trecut chiar în România, la Cluj-Napoca.

Totuși, trebuie remarcat că Drăgulescu a suferit cu doar o lună în urmă  o ablaţie, apoi a trecut toate testele, dar nu a primit avizul IInstitutului Național de Medicină Sportivă (INMS).

Ablația cardiacă este o intervenție minim invazivă asupra inimii, care constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a țesutului inimii care provoacă tulburările de ritm cardiac. Pentru ca pacientul să nu resimtă dureri în timpul intervenției, medicul îi va administra intravenos un sedativ sau se realizează o anestezie locală. Se introduce un cateter printr-o venă sau printr-o arteră până la nivelul inimii, unde se cauterizează țesutul responsabil de apariția aritmiei, cu ajutorul undelor de radiofrecvență.

„Acum o lună am avut o intervenție chirurgicală, a fost una de succes, a urmat un protocol de monitorizare a procedurii şi s-a verificat la o săptămână, testele au fost bune. A urmat verificarea la patru săptămâni şi totul a fost foarte bine. Am mers la centrul de medicină sportivă unde am dat iar teste şi au ieşit bine. Există la INMS norme europene în care sunt recomandări ca sportivii care au făcut o intervenţie chirurgicală între 6 săptămâni şi 3 luni să fie monitorizaţi şi apoi să participe la competiţii. În urma testării am primit aviz de a începe antrenamentele, dar nu şi aviz de competiţie. Campionatul european ar veni cu trei săptămâni mai devreme de limita celor trei luni”, a spus Marian Drăgulescu la RTV.

„Am încercat să comunic cu antrenorii, să nu mai fac cele şase aparate, deci efortul nu e foarte mare. Intenţionam să particip la tragerea la sorţi, să fac un compromis şi să particip doar la sărituri, aparatul cu cel mai mic efort posibil. Vreau să fac un protest ca să am din partea federaţiei de gimnastică o deschidere în sensul că mi-aş dori să existe o întâlnire, cei din federaţie cu cei ce la INMS şi să aibă împreună o discuţie să vedem cum pot participa”, a spus în continuare Drăgulescu. (foto cotidianul.ro)

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri