Caută
Close this search box.

Hagi are Viitor în Europa League

gheorghe hagi

Fosta campioană a României, Viitorul Constanța, echipa antrenată și condusă de cel mai valoros fotbalist român al tuturor timpurilor, Gheorghe Hagi, a câștigat, joi, prima manșă a  turului întâi preliminar din Europa League, 2-0 în deplasare cu Racing Union Luxemburg.

Viitorul a deschis scorul în minutul 23 prin Drăguș, cu o execuție superbă de la 17 metri. Golul de 2-0 a pornit de la același omniprezent Drăguș, care a fost faultat în careu în minutul 82, iar arbitrul a dictat lovitură de pedeapsă. Internaționalul Ianis Hagi a transformat fără nici o emoție.

La acest meci, Viitorul a aruncat în luptă un nou ”nume” foarte tânăr, Alexi Pitu (16 ani, care  a debutat într-un meci oficial pentru echipa lui Gică Hagi, așa cum acesta din urmă juca, la 16 ani, la Farul Constanța.

Manșa retur se va disputa joia viitoare, dar Viitorul este ca și calificat în turul doi preliminar.

Rezultatul nu este nici pe departe unul ”mic”, în cndițiile în care nu mai există tări sau echipe ”mici” în fotbal, așa cum s-a văzut și la Mondialul din Rusia.

Racing Union: Ruffier – Simon, M’Boup, Nyssen – Hennetier, Nouidra (Houmert 86), Osmanovic, Nakache, Birk – Szimayer (Shala 79), De Mota (Sulejmani 90+1).

Viitorul: Cojocaru – Duarte, Ţîru, Mladen, De Nooijer (Boboc 80) – Achim, Băluţă, Vînă – I. Hagi (A. Pitu 86), Drăguş, Măţan (Houri 58). (foto Adevarul)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri