Caută
Close this search box.

Întâlnirea dintre Dăncilă și Iohannis s-a încheiat. Premierul declară că au vorbit despre preşedinţia română a Consiliului UE

Dăncilă-Iohannis

Premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele Klaus Iohannis au discutat, miercuri, conform unui comunicat de presă distribut de Guvern, pe tema Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce priveşte stadiul pregătirii dosarelor, cât şi referitor la aspectele tehnice, de infrastructură şi program, anunţă Guvernul.

Întâlnirea premierului Viorica Dăncilă cu preşedintele Klaus Iohannis s-a încheiat miercuri după aproximativ 40 de minute.

„Astăzi, 18 aprilie, Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Preşedintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce priveşte stadiul pregătirii dosarelor şi a temelor de interes, cât şi referitor la aspectele tehnice, de infrastructură şi program”, anunţă miercuri Guvernul.

Conform Executivului, „au fost trecute în revistă priorităţile incluse în Programul de lucru al Preşedinţiei Române la Consiliul UE şi s-a discutat pe marginea calendarului acţiunilor pe care Guvernul are în vedere să le organizeze în prima parte a anului viitor”.

De asemenea, a fost evidenţiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea şi promovarea interesului comun european, la asigurarea unităţii şi coeziunii între statele membre precum şi la reapropierea cetăţenilor de Uniunea Europeană.

„Prim-ministrul a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România şi le va asuma, în calitate de viitoare Preşedinţie a Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore şi a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele şi dosarele aflate pe agendă, precum şi nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realităţi şi provocări cărora Uniunea şi statele membre trebuie să le facă faţă”, precizează Guvernul.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă s-a aflat miercuri la Cotroceni pentru discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, la iniţiativa acestuia, pe fondul informaţiilor privind posibilitatea adoptării unei Ordonanţe de Urgenţă a Guvernului privind amnistierea şi graţierea unor fapte penale. Şeful statului şi premierul s-au întâlnit ultima dată în 15 mai, discuţiile vizând memorandumul Executivului privind relocarea ambasadei României în Israel şi în contextul în care Iohannis i-a cerut de mai multe ori premierului să demisioneze pentru „a face loc unor oameni responsabili şi competenţi”.

Un răspuns

  1. Pentru aceasta atacere pot fi mai multe motive, doua sunt mai plauzibile: primul, cei doi au facut un blat -pe bune- ca sa-l termine pe dragOrca , sau, 2) veorica i-a stors hipopotamului un cos intreg de lamai, chiar in nas si chiar in biroul sau..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri