Ioan Mircea Paşcu, europarlamentar şi fost ministru al Apărării, sugerează că Rusia a influenţat clima pentru a-şi asigura vreme frumoasă pe durata Campionatului Mondial de Fotbal:

„A observat cineva ca, de doua săptămâni de când a început Cupa Mondială, pe toate stadioanele din Rusia europeană este soare, in timp ce in jur, ma refer la noi, la bulgari și la greci avem numai ploaie si furtuni?

Doua săptămâni – și vor urma încă doua, pana la sfârșitul Cupei – Rusia se afla încontinuu intr-o zona de înaltă presiune atmosferică, iar cei din jur intr-o zona de presiune joasa …

Sunt convins ca este vorba exclusiv de efectele încălzirii globale …:) „, încheie ironic
Ioan Mircea Paşcu.

Într-un comentariu pe Facebook, cosmonautul Dumitru Prunariu îi dă dreptate, evocând un episod din anul în care a avut loc la Moscova Olimpiada de vară:

„Imi amintesc cand la Moscova in 1980 a fost Olimpiada si era o vreme ploioasa, cu jumatate de ora inainte de deschiderea oficiala deasupra stadionului moscovit s-a facut senin si asa a tinut pana dupa terminarea ceremoniei.

Eram acolo in pregatire pentru zborul cosmic. Rusii s-au laudat atunci cu tehologia cu rachete de alungare (sau provocare) a ploii.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 2 =