Preşedintele Klaus Iohannis atacă dur modificările impuse în Parlament la Codul Penal de către coaliţia PSD/ALDE.

Iohannis susţine că este vorba despre un eveniment ”revoltător” şi a anunţat că va contesta la CCR Codul Penal şi Codul de procedură penală.

Preşedintele a mai spus: ce se întâmplă în aceste zile este dictatura majorităţii şi e profund dăunătoare democraţiei.

„Astăzi s-a votat Codul penal. Doresc să comentez pe scurt acest eveniment pe care îl consider revoltător. Este inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare și cum se acționează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numește dictatura majorității” și este profund dăunătoare democrației, a declarat Iohannis.

”Doresc să comentez pe scurt acest eveniment pe care îl consider de-a dreptul revoltător. Este pur şi simplu inadmisibil cum a transformat PSD procedurile parlamentare şi cum se acţionează în ziua de azi în Parlament. Ceea ce se întâmplă în aceste zile se numeşte dictatura majorităţii şi este profund dăunătoare democraţiei.

Avem o sumedenie de politicieni în România care clamează că noi trebuie să dăm mai multă atenţie Parlamentului. Pentru asta, în primul rând Parlamentul trebuie să-şi dea atenţia cuvenită. PSD-ul a trecut în timp record Codul penal prin Parlament, cu un simulacru de dezbatere în Camera Deputaţilor şi acest lucru este profund dăunător. PSD a reuşit în scurt timp să distrugă demnitatea actului de legiferare, a reuşit în scurt timp să transforme dezbaterile din Parlament într-o dezbatere lipsită de transparenţă, cu un rezultat previzibil, se trece cu tăvălugul peste argumentaţia opoziţiei. Asta despre procedură”, a afirmat preşedintele Iohannis, într-o scurtă declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Iohannis a precizat că despre conţinutul noului Cod penal va vorbi atunci când îl va contesta la CCR.

”Despre conţinutul Codului penal modificat voi avea o prezentare mai lungă atunci când voi contesta la Curtea Constituţională acest act normativ. Este bine de ştiut că şi Codul de procedură penală la care m-am referit acum câteva zile este în pregătire pentru a fi contestat la CCR. Modificările care s-au făcut în bună măsură sunt fie inutile, fie chiar toxice sau dăunătoare şi am de gând să folosesc toate instrumentele constituţionale pentru a contesta cele două acte normative”, a precizat preşedintele.

Proiectul de modificare a Codului penal a fost adoptat, miercuri, de plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Legea a fost adoptată cu 167 de voturi ”pentru”, 97 de voturi „împotrivă” şi 19 abţineri, în condiţiile în care erau necesare minimum 165 de voturi favorabile.

1 COMENTARIU

  1. Parlamentul este esenta democratiei ! Fara Presedinte o tara poate fi democrata da`…fara Parlament – nu !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 2 =