Caută
Close this search box.

Dacă Iordache modifică «abuzul în serviciu», Dragnea scapă de condamnare, spune deputatul Stelian Ion

tudorel iordache

Comisia specială pentru legile justiţiei, condusă de Florin Iordache, deputat PSD, continuă azi modificările la Codul penal. Toată lumea este cu ochii pe articolul care priveşte abuzul în serviciul.

Stelian Ion, deputat USR, membru în comisie, spune că Liviu Dragnea, liderul PSD, va scăpa de puşcărie.

Ministerul Justiției, condus de Tudorel Toader, a transmis celor din comisie propunerea sa de modificare, care prevede un prag minim de prejudiciu echivalent cu salariul minim pe economie, adică 1900 lei, și o scădere a pedepselor până la 5 ani maximum, sau amendă.

Florin Iordache a declarat, în repetate rânduri, că susține o variantă fără prag, adică o redefinire a infracțiunii.

Ce propune Ministerul Justiţiei pentru modificarea articolului 297 privind abuzul în serviciu:

Fapta funcționarului public, aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu, care refuză să îndeplinească un act sau îl îndeplinește prin încălcarea unor dispoziții exprese dintr-o lege, ordonanță de urgență sau ordonanță de guvern, în scopul de a obține pentru sine, soț, rudă, sau afin până la gradul al II lea inclusiv, un folos patrimonial și prin aceasta cauzează o pagubă, certă și efectivă, mai mare decât echivalentul unui salariu minim pe economie sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei personae fizice sau juridice, vătămare constatată în mod definitiv prin act al organului competent, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani sau cu amendă.”

Aşadar, se introduce în definiția abuzului în serviciu noțiunea de „folos patrimonial”, care practic înseamnă refedefinirea abuzului în serviciu.

Astfel, pentru ca funcționarul public să fie acuzat de abuz în serviciu, trebuie ca el să producă un „folos patrimonial” prin care „cauzează o pagubă, certă și efectivă, mai mare decât echivalentul unui salariu minim pe economie”. Procurorul trebuie să dovedească faptul că acuzatul a obținut foloase necuvenite pentru el sau pentru rude.

Stelian Ion, deputatul USR, membru în comisia condusă de Iordache, a postat pe Facebook, definiția abuzului în serviciu pe care o propune Ministerul Justiției și spune că dacă va fi votată, Liviu Dragnea, liderul PSD, scapă de condamnare.

Dragnea scapă de condamnare. Cu el scapă și baronii locali. Cu ajutorul lui Tudorel Toader, avocatul infractorilor, România își afirmă pregnant statutul de Stat Mafiot, scrie Stelian Ion pe pagina sa de Facebook.

sursa foto: stelian ion/ facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri