Caută
Close this search box.

Israelul a eliberat- o pe Ahed Tamimi: adolescenta ce a pălmuit soldați israelieni

Ahed Tamimi, o adolescentă care a devenit o icoană a rezistenței palestiniene împotriva ocupației israeliene după ce a lovit doi soldați israelieni, a fost eliberată din închisoare duminică după opt luni de detenție, informează AFP.

Tânăra de 17 ani și mama ei, de asemenea, reținută după incident, au fost transferate de la închisoarea Sharon din Israel în Cisiordania, unde locuiesc, a declarat Assaf Librati, purtătorul de cuvânt al închisoarii. Au fost conduse de soldați israelieni în satul lor Nabi Saleh. În lacrimi, adolescenta a sărutat membrii familiei sale.

Confruntându-se cu un perete de camere, cu un keffiyeh, șal alb și negru simbol al rezistenței palestiniene, pe umerii săi, Ahed Tamimi a invitat  mass-media să participe la conferința de presă pe care o va da mai târziu. Apoi, tatăl îmbrățișat de cele două femei proaspăt eliberate s-au îndreptat spre casa familiei, înconjurați de o mulțime care scandau: „Vrem să trăim liberi!”

Anterior, câțiva membri ai familiei și suporterii s-au adunat în apropierea unei intersecții în Rantis, din Cisiordania ocupată, pentru a o saluta pe Ahed Tamimi și pe mama sa, dar nu au putut să facă acest lucru, cele două femei fiind livrate soldaților israelieni sub vizorul camerelor de luat vederi.

Autoritățile israeliene doreau să limiteze acoperirea mediatică în legătură cu eliberarea celor două femei, răspândind informații contradictorii despre locul unde trebuiau să se întoarcă în Cisiordania ocupată. Și sâmbătă, doi italieni și un palestinian au fost arestați după ce au pictat faimoasa față a adolescentei cu părul lung și blond pe peretele de separare al Israelului din Cisiordania ocupată.

Ahed Tamimi a fost arestată la 19 decembrie 2017, la câteva zile după ce a fost filmată în timp ce a lovit și a pălmuit soldați israelieni în Nabi Saleh, un sat din Cisiordania, un teritoriu palestinian ocupat de Israel timp de peste 50 de ani. Ahed Tamimi avea 16 ani în momentul arestării sale. Condamnată la opt luni de închisoare pe 21 martie după un acord de pledoarie pentru vinovăție adolescenta și-a sărbătorit a 17-a aniversare în închisoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri