Kelemen Hunor, liderul UDMR, a declarat, la dezbaterile din cadrul taberei politice organizate de Conferinţa Tinerilor Maghiari din România (MIÉRT) şi UDMR, în judeţul Harghita, că pentru Uniunea Europeană curbura castravetelui pare să fie uneori mai importantă decât situaţia minorităţilor naţionale.

Fireşte că liderul UDMR se referă, în primul rând, la comunitatea maghiară din România.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică de UDMR, Kelemen Hunor a vorbit participanţilor la tabăra politică care a avut loc în localitatea harghiteană Subcetate despre viziune şi viitor, subliniind că, astăzi, în România, una dintre cele mai mari probleme este lipsa viziunii şi a strategiei pentru viitor.

Răspunzând unei întrebări referitoare la Uniunea Europeană şi la scepticismul blocului comunitar, preşedintele UDMR a afirmat că birocraţia de la Bruxelles ar trebui să se schimbe pentru ca cetăţenii să se simtă mai apropiaţi de Europa.

Trebuie să existe o schimbare în abordarea rigidă pe care, de multe ori, o constatăm, de exemplu, pentru UE curbura castravetelui pare să fie uneori mai importantă decât situaţia minorităţilor naţionale autohtone din Europa. Trebuie să se renunţe la ideea că Tomeştiul se vede bine şi de lângă paharul de şampanie şi caviar, pentru că nu este aşa, nu se vede deloc”, a afirmat preşedintele UDMR, conform de Mediafax.

Kelemen Hunor a precizat că interesul maghiarilor din Transilvania este ca Uniunea Europeană să fie puternică, deoarece altfel nu va avea nicio şansă în contextul unei concurenţe globale.

„O Uniune Europeană puternică este posibilă doar atunci când poate identifica aşteptările societăţilor din statele membre. Din punct de vedere economic şi politic, Uniunea Europeană are o singură şansă: doar dacă se confruntă cu adevărat cu problemele societăţilor şi găseşte soluţii pentru acestea„, a subliniat Kelemen Hunor.

Tinerii au întrebat cum se pot orienta în situaţia politică actuală, cum pot explica oamenilor cauza şi contextul unei decizii politice, iar liderul UDMR le-a sugerat să nu se lase manipulaţi.

„Gândiţi cu mintea voastră şi nu vă lăsaţi manipulaţi. Încercaţi să aveţi în vedere contextul unei situaţii, toate posibilităţile de finalizare a acesteia, şi nu permiteţi să vă influenţeze nimeni, deoarece ambele părţi politice, atât dreapta cât şi stânga, încearcă să o facă. Dacă credeţi în ceva, fiţi loiali principiilor voastre, respectaţi-vă propriile adevăruri şi spuneţi acest lucru oamenilor, ori de câte ori este necesar”, a răspuns preşedintele UDMR.

177 Vizualizări

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here