Caută
Close this search box.

Klaus Iohannis ar urma să îl numească pe Felix Bănilă la șefia DIICOT

klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis îl va numi pe Felix Bănilă la șefia Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, propus de ministrul justiției, Tudorel Toader.

Tudorel Toader a transmis propunerea CSM pe data de 14 mai, care i-a dat aviz pozitiv pe data de 5 iunie. Pe 11 iunie, propunerea a fost trimisă președintelui Iohannis. Pe 17 mai, procurorul general Augustin Lazăr i-a prelungit actualului șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, delegarea pe funcție cu șase luni.

Doi parlamentari PSD, Cătălin Rădulescu și Adrian Țuțuianu, au amenințat marți cu suspendarea președintelui Iohannis din cauza faptului că întârzie cu numirea. Însă decizia de numire nu ar avea legătură cu o eventuală acțiune de suspendare.

“Această opțiune există (a suspendării lui Klaus Iohannis – n. red.). Avem cazul procurorului șef al DIICOT, a fost propus de ministrul Justiției, a trecut de CSM printr-un aviz pozitiv și sunt două sau trei săptămâni de când el nu este desemnat în funcție și se preferă un interimat care nu are legitimitatea necesară. Este un argument. Un alt argument: sunt foarte multe acte normative care sunt blocate prin atacuri repetate la CCR (…) Există drepturi pentru toți, dar când un drept este exercitat abuziv, se numește abuz de drept și el este sancționat și în civil și în penal”, a declarat marți senatorul PSD Adrian Țuțuianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri