Laura Codruţa Kovesi, fost procuror şef al DNA, a făcut declaraţii la sediul DNA, după ce purtătorul de cuvânt al preşedintelui  iohannis a anunţat că şeful statului a emis azi decretul de revocare a acesteia de la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

UPDATE: Marius Iacob, procurorul şef adjunct al DNA, asigură interimatul la şefia DNA, până când procurorul general Augustin Lazăr va delega o persoană la conducerea DNA, potrivit procedurii.

Ea a îndemnat cetățenii români „să nu abandoneze lupta anticorupție”. În timpul declaraţiei, procurorii DNA au stat în spatele ei în semn de susţinere a fostei şefe a DNA.

Declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi:

– Mandatul meu încetează începând de azi. Tot ce am realizat sau nu am realizat a fost consemnat într-un raport.

– Vă reamintesc că propunerea de revocare nu a întrunit condițiile prevăzute de lege, CSM a dat aviz negativ.

– Decretul de revocare lasă un mare semn de întrebare.

– Începând de azi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror. Vreau să adresez un mesaj colegilor mei: vă mulțumesc tuturor pentru curajul vostru, profesionalism. Vă mulțumesc că ați mers înainte indiferent de cât de atacați și umiliți am fost.

 

 

– Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice și blocarea luptei anticorupție se traduce prin lipsa de spitale, școli, autostrăzi, administrație publică eficientă

– Dragi colegi, ce am reușit să demonstrăm a fost că instituțiile publice din România lucrează legal și da, corupția poate fi înfruntă. Episodul de azi nu e înfrângere. Modul în care se forțează modificarea legilor penale arată că vor protecție.

– Această luptă e de apărare a societății de infractori periculosi. Am văzut ce mai rămâne din legile penale.

– Este de bun simț să observăm că voința politică este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea Justiței

– DNA e o institție matură, profesionistă. Nu abandonați, continuați să vă faceți treaba, nu abandonați.

– Corupția poate fi învinsă, nu abandonați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =