Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a avut o întrevedere la Parlament cu Michael Roth, ministru de stat pentru Afaceri Europene în cadrul Ministerului Federal german de Externe, în care liderul PSD l-a asigurat pe acesta că reforma în justiţie nu afectează statul de drept.

„Printre subiectele abordate s-au regăsit şi modificările din domeniul justiţiei, ocazie cu care preşedintele Camerei Deputaţilor a transmis asigurări cu privire la respectarea statului de drept şi a independenţei sistemului judiciar în România”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Cei doi au discutat şi despre priorităţile României la preluarea preşedinţiei Consiliului UE din ianuarie 2019, Liviu Dragnea susţinând că viziunea ţării noastre este „una puternic proeuropeană, favorizând o integrare mai profundă, bazată pe valorile şi principiile fundamentale ale UE – unitate, solidaritate, tratament egal şi convergenţă”. În acest context, obiectivele României sunt aprofundarea coeziunii europene, menţinerea unei Europe sigure şi stabile, dar şi definirea şi consolidarea rolului global al UE, potrivit sursei citate.

Michael Roth a subliniat că obiectivele României în cadrul preşedinţiei Consiliului UE sunt „cu atât mai importante şi cu un mai mare impact la nivelul Uniunii atât din perspectiva alegerilor pentru Parlamentul European, cât şi din cea a negocierilor privind noul cadru financiar multianual”.

1 COMENTARIU

  1. PSD leader assured him that the judicial reform does not affect the rule of law.? Este aceasta Legea lui Dragnea sau legea constituțională la care Dragnea a forțat schimbările prin ordonanțe speciale de urgență? În cazul în care va forța oug13, 19 iulie, ar fi dat amnistie celor circa 2000 de infractori și va lăsa înapoi în Societatea Română deținuți răpiți, rapizi, fraude, hoți și sexi. „Pardon”, ar fi dat pentru aproape toate crimele, cu excepția Criminalității?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =