Caută
Close this search box.

MAI sare în apărarea lui Carmen Dan ca să atenueze gafa din videoconferinţa cu prefecţii

Carmen Dan, ministrul de Interne, a întrebat azi, în timpul videoconferinţei cu prefecţii din judeţele aflate sub avertizări meteorologice, dacă autorităţile din Buzău au verificat situaţia la Întorsura Buzăului.

Răspunsul a venit prompt: Întorsura Buzăului se află în judeţul Covasna, nu în judeţul Buzău.

Aţi verificat şi Întorsura Buzăului?”, îi întreabă ministrul Carmen Dan pe cei din Buzău.

Doamna ministru, Întorsura nu este la noi, ci la Covasna”, îi răspund aceştia.

Bine, bine, dar e la graniţa de judeţe, e bine să verificaţi şi voi”, le-a spus Carmen Dan, conform Mediafax.

Ulterior, Ministerul Afacerilor Interne a făcut precizări.

Referitor la discuţiile din cadrul videoconferinţei din această dimineaţă, facem următoarea precizare: Zona Întorsura Buzăului, depresiunea şi nu localitatea în sine, este în competenţa Administraţiei Bazinale de Apă Buzău – Ialomiţa /Sistemul de Gospodărire a Apelor Buzău şi figurează ca fiind una dintre cele 22 de zone de risc comunicate de către Apele Române. În dialogul cu prefecţii, ministrul afacerilor interne a solicitat modul în care autorităţile au în atenţie aceste zone. Despre această zonă a fost vorba în discuţia cu prefectul de Buzău şi nu despre localitatea care este situată în judeţul Covasna, conform Ministerului de Interne.

Întorsura Buzăului

Întorsura Buzăului (supranumit și Mica Siberie sau Polul frigului) este un oraș în județul Covasna, Transilvania, România, format din localitatea componentă Întorsura Buzăului (reședința), și din satele Brădet, Floroaia și Scrădoasa. Are o populație de 7.528 de locuitori.

2 răspunsuri

  1. Depresiunea are așezări numeroase, populația – integral românească, fiind bine reprezentată.[2] Majoritatea populației este concentrată în zonele situate în proximitatea DN10 precum și în cele situate mai aproape de Brașov și, mai puțin în zonele sudice și sud-estice[7]

    Cea mai importantă localitate este Întorsura Buzăului.[3] Administrativ, depresiunea aparține atît județului Covasna (orașul Întorsura Buzăului, comunele Sita Buzăului și Barcani cît și județului Brașov (comuna Vama Buzăului.[3]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri