Caută
Close this search box.

Merkel și-a salvat guvernul dar rămâne într-o postură fragilă

merkel

Cancelarul german Angela Merkel a reușit să-și salveze guvernul, acceptând să renunțe definitiv la politica sa generalizată privind migrația, dar acest răgaz poate fi de scurtă durată, informează AFP.

„Climatul într-un guvern de coaliție nu a fost niciodată, probabil, atât de otrăvit ca și în cazul ăsta“, a declarat marți ziarului „Bild” după acordul încheiat ieri între cancelar și  ministrul de interne rebel, care a cerut să reducă drastic numărul de solicitanți de azil care sosesc în țară. Liderul conservator a fost obiectul unei provocări fără precedent din partea echipei sale.

Angela Merkel va fi nevoită, după aproape 13 de ani la putere, să intensifice eforturile pentru a-și restabili autoritatea și să consolideze guvernul său de coaliție fragil, abia înființat în martie între partidul său de centru-dreapta CDU, dreapta bavareză CSU și social-democrați. În timp ce președintele social-democrat al SPD, Andrea Nahles, a salutat sfârșitul ostilităților în tabăra germană conservatoare, expertul în migrație al SPD, Aziz Bozkurt, a respins restricțiile migratorii care sunt „în totalitate în înțelesul extremei drepte”. În cazul în care SPD va respinge acest compromis, toate eforturile Angelei Merkel de a-și salva guvernul ar fi pusă sub semnul întrebării. O reuniune la nivel înalt a celor trei partide ale coaliției – CDU, CSU și SPD – este programată marți după amiază. Merkel rămâne o țintă primordială pentru curenții mai conservatori, inclusiv în cadrul familiei sale politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri