Caută
Close this search box.

Mesajul unui judecător pentru participanţii la Electric Castle sau Untold: ”Noi nu iertăm, nu suntem preoți”

Judecătorul Cristan Danileţ a atras atenţia într-un mesaj pe Facebook asupra riscului la care participanţii la cele mai mari festivaluri din țară, Electric Castle şi Untold, se expun dacă din cauza drogurilor.

”Te pregătești de Electric Castle și apoi de Untold? Și noi, oamenii legii!

Să iți spun mai întâi ce ai tu: ai posibilitatea de a decide să cumperi, să vinzi, să dăruiești, să deții etnobotanice și/sau droguri. După cum ai posibilitatea să nu faci nimic din toate astea și să fii liber să te distrezi.

Să îți spun acum ce avem noi: avem paznici, polițiști, jandarmi care sunt pregătiți să te descopere. Avem colaboratori și informatori printre cei care participă la astfel de evenimente. Avem câini dresați să identifice substanțe nelegale. Avem forțe speciale și magistrați specializați în astfel de cauze.

Să îți spun apoi ce urmează să se întâmple: când ești descoperit manipulând astfel de substanțe, imediat ești ridicat, dus la poliție, se anunță avocatul și ești audiat. In 24 de ore se decide dacă ești arestat preventiv. Se fac analize la substanțele găsite, se fac percheziții acasă la tine, sunt audiați martori.

Să îți spun cum se termină totul: la cazurile mai simple se fac acorduri cu procurorii și scapi poate cu amenda penală, poate cu închisoare cu suspendare, dar sigur cu muncă gratuită în folosul comunității: o să mături gunoaiele din oraș fiind supravegheat de cineva de la Primărie sau poate vei curăța geamurile și wc-urile de la tribunal sau vreo altă instituție.

La cazurile complexe procurorii fac rechizitorii, după care judecătorii te citează la ei, apoi te audiază în sala de judecată cu publicul de față, dau pedeapsa dacă ești găsit vinovat, hotărârea se publică pe net, după care se întocmește cazierul. Cel aflat la prima întâlnire cu judecătorul, dacă recunoaște fapta și a manipulat o mică cantitate de substanțe nelegale poate spera să primească închisoarea doar cu suspendare. Însă, ceilalți riscă să ajungă în penitenciar pentru câțiva ani.

Așadar, ascultă pe cineva care soluționează anual zeci de cazuri cu tineri prinși cu droguri și etnobotanice asupra lor, în mașină ori în casă, chiar dacă sunt pentru consum propriu: eu zic că la festivaluri de acest gen e mai bine să asculți muzică, să te distrezi cu prietenii și să ajungi cu bine acasă, iar la anul să o iei de la capăt. Bucură-te că nu ne vom vedea și nu îți face tu griji pentru mine, căci sigur nu voi rămâne șomer! Dar dacă vrei să riști a nu-ți mai vedea câțiva ani părinții, iubitul/-a și prietenii, doar gândește-te la faptul că eu și colegii mei avem un job pe care ni-l vom face indiferent al cui ești, ce vârstă ai și cât vei plânge în fața noastră! Noi nu iertăm, căci nu suntem preoți…” este mesajul publicat pe Facebook de judecătorul Cristian Danileţ.

2 răspunsuri

  1. Presedintele Tribunalului Timis: Judecatorii aleg sa taca, descurajati de atacurile suburbane Duminica, 22 Iulie 2018, ora 14:29 „Descurajati de atacurile suburbane, judecatorii aleg in continuare sa taca. Cand legea e pentru unii muma si pentru altii ciuma, cred ca putem pleca cu totii acasa”, a mai scris Adriana Stoicescu. Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Cristina Tarcea, spunea ca le-a dat termen judecatorilor pana la 1 septembrie pentru a motiva toate deciziile, ea afirmand, intr-un interviu la Realitatea TV, ca in caz contrar va fi sesizata Inspectia Judiciara.”__-___–-___Hai siktir, japitza si mincinoasa ordinara…iata o mostra de atac suburban( as zice mediu), cine te opreste sa aplici legea insultei si defaimarii autortatii( sau a persoanei particulare), in public? In primul rand ca ea nu spune cine profereaza acele „atacuri suburbane”, dar indiferent cine le-ar comite, Legea si judecatorii AU ac de cojocul acestora…NUMAI ca realitatea este cu totul alta, CEI MAI MULTI JUDECATORI TAC, pentru ca SUNT CORUPTI, toata tara este mafiotizata, mai ales marile orase, iar aceasta nu a fost si nu este posibil fara ajutorul JUDECATORILOR, al magistratilor, al legii, in general…Insasi faptul ca spune ” mai bine plecam acasa”, dovedeste ca este o mincinoasa, NU VA PLECA niciunul macar, ce porc pleaca de la la trocul plin cu laturi grase…!?Insa sunt de acord cu termenul si „amenintarea” babei terci, stiind ca exista dosare clare si simple, care sunt ” in lucru” si DE PESTE ZECE ANI…

  2. „…În sesizarea către Secţia pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) şi Inspecţia Judiciară (IJ) în vederea cercetării disciplinare şi excluderii din magistratură a Cristinei Tarcea,…”____––_____ eh, se pare ca terciul cel vechi(batran), umflat si acrit, si-a cam gasit nashul, desigur daca ( daca chiar este „exmatriculata”) i se taie si pensia si e pusa pe minim ajutor social, pentru ca dupa toate acuzele, individa asta a profesat in total dezacord cu profesia, si -deci- este deja prea mult ca a castigat salarii impresionante, pe care nu le mai poti recupera, macar la pensie sa fie lovita..Dar parca vad ca se va pensiona cu 5-6 mii euro/luna, asa ca zilnic va putea stoarce cate o remorca supraincarcata de lamai, direct intre ochii intregii societati..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri